kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dokunulmazlığa devam, maaşa zam


TBMM, dünkü Anayasa değişikliklerini görüşürken, milletvekillerinin dokunulmazlıklarını sınırlandıran yasa değişikliği önerisini kabul etmediler.
Böylelikle vekillerin dokunulmazlık dosyalarının üç ay içinde sonuçlandırılmasını öngören madde yürürlüğe girmedi. Maddeye 295 kabul, 166 ret oyu verildi. Böylece, teklif Anayasa'nın öngördüğü 330 kabul oyunu alamayarak düşmüş oldu. Milletvekilleri, dün ayrıca tüm partiler arasında sağlanan uzlaşmayla maaşlarına zam da yaptırdı.

800 MİLYON LİRA ARTIŞ
Pakete önergeyle eklenen düzenleme ile milletvekili maaşını Genelkurmay Başkanı'nın maaşına endeksleyen vekiller, emekli milletvekili aylığının da, milletvekili maaşının en az yarısı kadar olmasını sağlama bağladılar. Milletvekili ve emeklilerinin maaşlarına zam amaçlayan önergenin mimarı ANAP'lı Erkan Kemaloğlu oldu. Bugüne kadarki kıyak emeklilik yasalarının hazırlayıcısı ve destekleyicisi Kemaloğlu kulis yaparak önergeyi diğer partilerden 6 milletvekiline daha imzalattı. Gizli oylamada 416 oyla kabul edilen önergeyle milletvekillerinin maaşı 800 milyon liralık artışla toplam 3 milyar 400 milyon liraya yükseltildi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır