kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Başarılı sınav verdik


Ecevit Meclis'te yaptığı konuşmada, "AB'ye tam üyelik yolunun daha çok açılması sağlandı" dedi
Başbakan Bülent Ecevit, Anayasa Değişikliği Teklifi'nin kabulüyle TBMM'nin büyük bir saygınlık kazandığını belirterek, Meclis'i bekleyen bir başka önemli görevin de uyum yasalarını çıkarmak olduğunu söyledi. Değişikliğin kabul edilmesinden sonra bir teşekkür konuşması yapan Ecevit TBMM'nin çok başarılı bir sınav verdiğini söyledi.

'YÜREKTEN KUTLARIM'
Demokrasinin verimli işlemesinde en önemli etkenin "uzlaşı kültürü" olduğunu belirten Ecevit, Anayasa değişikliği sürecinde Meclis'in bu kültürü özümsediğini kanıtladığını belirtti ve şunları kaydetti: "Partilerarası Uzlaşı Kurulu'nun ve iktidarı ve muhalefeti ile tüm Meclis'imizi, partilerimizi ve milletvekillerimizi yürekten kutlarım. TBMM, bu başarısıyla ulusumuza büyük bir saygınlık kazandırmıştır. Aynı zamanda, Türkiye'ye Avrupa Birliği'nde (AB) tam üyelik yolumuzun daha çok açılmasını sağlamıştır. 21. Dönem TBMM, uyumlu, verimli ve olağanüstü çalışmasıyla dünya parlamentoları arasındaki onurlu yerine de pekiştirmiştir. Anayasa değişiklikleriyle ilgili görevimiz elbette burada sonuçlanmış olmuyor. Şimdi, önümüzdeki önemli bir görev Anayasa değişiklikleriyle ilgili uyum yasalarının da süratle hazırlanıp, çıkarılmasıdır."

Başbakan TBMM'nin verimli ve uyumlu çalışmasının ekonomik sorunların çözümüne de büyük katkıda bulunacağına inandığını söyledi. "Demokrasimiz gelişme yolunda büyük mesafe almıştır" diyen Ecevit, Meclis'in başarılarından bir milletvekili olarak kıvanç duyduğunu dile getirdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır