Karanlığa sesleniş
Bakırköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde stüdyoya girip kasete öykü, roman ve ders kitabı okuyan gönüllüler görme özürlülerin karanlık dünyasını aydınlatıyor
Bakırköy Belediyesi'nin Türkiye genelindeki yerel yönetimlerde bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Görme Özürlüler Kütüphanesi'nde her gün onlarca görme özürlü, kasetlerden roman, öykü, şiir ve ders kitabı dinleyerek karanlık dünyasını aydınlatıyor. Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bünyesindeki ünitede görme özürlülerin dinlediği kasetler ise bir grup gönüllünün stüdyoya girip kitap okumasıyla dolduruluyor. Ev hanımından öğrenciye, özel sektörde faaliyet gösterenden devlet memuruna kadar bir çok kesimden gönüllü, hiçbir ücret almadan saatlerce kitap okuyarak, kasetlerin sayı ve tür olarak zenginleşmesini sağlıyor.
ZENGİN KOLEKSİYON
Açılışta sınırlı sayıda olan kasetlerin gönüllülerin desteği sayesinde roman ve hikayede 112'ye, şiirde 22'ye, ders kitabında ise 96'ya ulaştığını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, "Koleksiyonumuz her geçen gün genişliyor. Bu alanda Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir ünite oluşturduk. Engellilere yönelik hizmetlerimiz ve desteğimiz bundan sonra da devam edecek. Yerel yönetimlere bu alanda çok iş düştüğünü biliyoruz" diyor.
İNSANLIK GÖREVİ
Sesi duru, okuması akıcı herkesi Görme Özürlüler Kütüphanesi için kitap okumaya davet eden Bahadırlı şunları söylüyor: "Özelikle boş vakti olanları stüdyoya davet ediyoruz. Kapımız, kendi öykülerini, şiirlerini başkalarıyla paylaşmak isteyenlere de açık. Toplumdaki herkesin engelliler için bir çaba sarfetmesini bekliyoruz. Bunun bir insanlık görevi olduğunu unutmamak gerekir."
Şenol BAŞTAKAR
|