kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Çıplak mankene ecstasy gözaltısı
Beşiktaş'ta bir barda iki yıl önce bulunan ecstasy hapı ile ilgili olarak aranan çıplak manken Nazlı Tanrıkulu, polisin rutin kontrolleri sırasında yakalandı. Tanrıkulu, Narkotik Şube'deki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi. 2 yıl önce ecstasy ve kokain kullandığını ancak olay günü yakalanan hapların kendisine ait olmadığını belirten Tanrıkulu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Salih AYDIN

Göbek davası!
Adnan Hoca Davası'na göbeği açıkta bir kıyafetle katılan manken Ebru Şimşek'e "Kılık kıyafeti uygun değil. Orucumu bozuyor. Eliyle öpücük gönderiyor. Bu hafif kadının dışarı atılmasını istiyorum" diyen avukat Şevket Can Özbay hakkında "hakaret" suçundan dava açıldı. Özbay'ın 9 aya kadar hapsi isteniyor.

Şefik DİNÇ

İntihar eden kocasının acısına dayanamadı
İzmir'te düğün borçları yüzünden canına kıyan Cihan Yılmaz adlı genç kocanın, eşi Hatice Yılmaz da intihara kalkıştı. Çok miktarda hap içen genç kadının midesi yıkandı. Hatice Yılmaz'ın tedavisi sürerken ölen kocasının 14 sayfalık bir mektup bıraktığı ortaya çıktı. Yılmaz mektubunda "Eşime doyamadım. Onu çok sevmiştim. Babacığım borçlarımı ver. Öbür dünyada dolar, mark geçmiyor. Orada bir kişi hesap soracak hepimiz hesap vereceğiz" sözleri dikkati çekti. Acılı aile, intihar mektubuyla bir kez daha yıkıldı.

Vedat TAŞTEKİN

'Çingene' yeniden tanımlandı
Artık, Çingene sözcüğünün karşısında yer alan 'cimri, eli sıkı, arsız, yüzsüz, çığırtkan' tanımlaması yer almayacak. Zira, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun genelgesiyle, 'çingene' sözcüğü yeniden düzenlendi. Buna göre, çingene sözcüğü 'İlk yurtları Hindistan'ın kuzey kesimi olan, bugün başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde yerleşik veya göç ederek yaşayan, yaşadıkları ülkenin ana dilini ve Çingene (Romani) dilini konuşan topluluk' şeklinde düzenlenecek. 'Esmer,cimri, eli sıkı, arsız, yüzsüz, çığırtkan' tanımlamaları çıkarılacak.

Bursa'da ilk deprem dersi Işıkara'dan
Bursa'da "Okullarda Temel Afet Bilinci Eğitimi"nin ilk dersini, Boğaziçi Üniversitesi (B.Ü) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara verecek. 5 Ekim'de Afet Merkezi'nde yapılacak derse öğretmen ve veliler katılacak.

5+1 bilenler 99 milyar kazandı
Şans Topu'nda 5+1'i İstanbul'dan iki, Ankara, Antalya, Mersin ve Tekirdağ'dan birer kişi olmak üzere toplam 6 kişi bildi. İşte, Şans Topu'nun dünkü çekilişindeki ikramiye dağılımı: 5+1 (6 kişi): 99 milyar 22 milyon 300 bin lira. 5 (45 kişi): 1 milyar 131 milyon 97 bin lira. 4+1 (541 kişi): 94 milyon 195 bin lira. 4 (7 bin 701 kişi): 9 milyon 925 bin lira. 3+1 (16 bin 255 kişi): 3 milyon 935 bin lira. 3 (213 bin 290 kişi): 895 bin lira. 2+1 (163 bin 728 kişi): 1 milyon 180 bin lira. 1+1 (579 bin 697 kişi): 545 bin lira. Şans Topu'nun bu haftaki çekilişinde toplam 1 trilyon 273 milyar lira ikramiye dağıtıldı.

Başbakanlık'ta kalem silah
Başbakanlık'a gelen bir kişinin çantasında kalem tipi iki kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Devlet bakanlarından birinin danışmanına ziyaret amacıyla gelen Cem Ü. adlı kişinin çantasında arama yapan Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne bağlı görevliler, çantada iki tane kuru sıkı kalem tabanca buldular. Tabancalara el koyan polisler, Cem Ü.'yü kısa süreli bir sorgudan geçirdiler. Cem Ü. ifadesinde, Konya'da fabrikası bulunduğunu Ankara'ya bir ihale dolayısıyla geldiğini belirterek, kuru sıkı tabancaların suç olduğunu bilmediğini kaydetti. İfadesi alınan Cem Ü. hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Patlayıcılarla İlgili Kanuna muhalefetten işlem yapılarak savcılığa çıkarılacağı kaydedildi.

Mustafa Kefeli çapraz sorguda
Nesim Malki'nin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak aranırken ABD'den dönüşünde gözlem altına alınan işadamı Mustafa Kefeli'nin sorgusu sürüyor. İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde 3 gündür gözlem altında tutulan Kefeli hakkında, "cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak", "tehdit" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlamalarında bulunuluyor. Kefeli'nin, organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı ile olan ilişkisi, işadamı Nesim Malki'nin vurulması, kendisinin de başkanlığa aday olduğu Futbol Federasyonu seçimlerine "tehdit amacıyla çete gruplarının karıştırılması" olaylarıyla ilgili çapraz sorgu sistemiyle ifadesinin alındığı öğrenildi.

Varyag'ın geçişi için geri sayım
Çin'in Ukrayna'dan satın aldığı ve 5-15 Ekim tarihleri arasında boğazlardan geçirme istediğini Türkiye'ye bildirdiği Varyag ile ilgili olarak Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'in başkanlığında dün bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Gürel'in "Eğer teknik eksiklikler tamamlandıysa geçişi yapılabilir" dediği Varyag'da Türk uzmanlardan oluşan bir heyetin, bugün ve yarın incelemelerde bulunmasına karar verildi. Başbakanlık'ta Devlet Bakanı Gürel'in başkanlığında yapılan toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantıda, Çin heyeti, Varyag için Türkiye'nin taleplerinin yerine getirildiğini bildirdi.

Turgay Ciner'den bir okul daha
PARK Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in Bursa Yıldırım ilçesinde yaptırdığı, 960 öğrenci kapasiteli, tam donanımlı ilköğretim okulu da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Bu okul, Ciner'in milli eğitime kazandırdığı üçüncü okul oldu. Projenin ilk adımı olan Artvin Hopa'daki Hüsnü Ciner İlköğretim Okulu 23 Eylül 1999, ikinci adımı olan İstanbul Maltepe'deki Turgay Ciner İlköğretim Okulu-1 de 17 Ağustos 2000 tarihinde milli eğitimin hizmetine sunulmuştu. Ciner, Türkiye'ye 50 eğitim kurumu ve 50 bin işgücü kazandırmayı hedeflediğini söyledi.

Neden tokalaşırız
Tokalaşma çağlar öncesine dayanan bir adettir. Eski çağlarda tüm erkekler silah taşıyor ve çoğunluğu da silahı sağ elleriyle kullanıyorlardı. Bir erkek diğerine dost olduğunu göstermek için boş sağ elini uzatır, diğeri de aynı hareketle cevap verirdi. Silah taşımadıklarından emin olmak için bir müddet eli tutar ve hafifçe sallarlardı. Tokalaşma, o günlerden kalan bir dostluk gösterisi olarak günümüze dek gelmiştir.

Gök neden gürler
Şimşek ve yıldırımlar, etraflarındaki havayı saniyenin milyonda biri kadar bir sürede 30.000 dereceye kadar ısıtırlar. Isınan bu hava aniden genleşir, genişler. Normal atmosfer basıncının neredeyse 100 misli bir basınçla, ses hızından çok daha hızlı ses dalgaları yayar. Bu ses, aynen ses hızını geçen uçaklarda olduğu gibi kulağımıza bir patlama sesi olarak ulaşır. İşte biz bu sesi 'gök gürlemesi' olarak adlandırırız.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır