kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Pınar örgüt üyesi'


Bu iddiayı dile getiren PKK militanı sanıklar Alaattin Öget ve eşi "İtiraf yasasından yararlanırsak daha detaylı bilgi veririz" dedi
Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin ölümü, 127 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlama olayıyla ilgili istanbul DGM'de görülen davada tutuklu sanık Alaattin Öget, ilginç itiraflarda bulundu. Pınar Selek'in örgüt üyesi olduğunu, patlamanın da bombadan kaynaklandığını iddia eden Öget, itiraf yasasından yararlandırılması durumunda detaylı ifade vereceğini söyledi. Can güvenliğinin olmadığını ileri süren sanık, diğer sanıklardan ayrı yargılanmak istediğini söyledi.

AKLİ DENGESİ BOZUK MU?
Ancak diğer sanıklar Alaattin Öget'in psikolojik durumunun, tutuklu olduğu cezaevinin müdürünü "eşini elinden almakla" suçlayacak kadar bozuk olduğunu ve yalan söylediğini öne sürdü. Sanık avukatlar da Öget'in ifadelerinin dosyadaki tutanaklarla çeliştiğini belirtti.

İstanbul 4 No'lu DGM'de görülen 8'i tutuklu 15 sanıklı davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Abdülmecit Öztürk, Maşallah Yağan, İsa Kaya, Heval Öztürk, Alaattin Öget ve Kadriye Kübra Sevgi ile tutuksuz yargılanan Ercan Alır ve Pınar Selek katıldı. Duruşmada söz alan Alaattin Öget, terör örgütü PKK'nın kendilerine yaptığı kötü muamele nedeniyle eşi Kadriye Kübra Sevgi ile "itirafçı" olmayı seçtiğini söyledi. Pınar Selek ile 1998'de "Cüneyt" kod adlı Delibaş Arat'ın aracılığıyla tanıştığını kaydeden Öget, PKK adına Fransa'dan geldiğini belirten sanıkla bu sırada tanıştığını öne sürdü. Mısır Çarşısı'ndaki patlamanın tüpten kaynaklanmadığını, olayın örgütün bir bombalama eylemi olduğunu öne süren Öget, bir sonraki celse olay hakkında ayrıntılı açıklama yapacağını söyledi.

Söz alan Kadriye Kübra Sevgi, Selek'in patlamayla ilgili tutuklanmasının ardından Ümraniye Cezaevi'ne konulduğunu hatırlattı. Sevgi, Selek'in ihbar edilmesine ilişkin Erdal Nayır'dan şüphelendiğini söylemesi üzerine, Abdülmecit Öztürk'ün de Nayır'ın öldürülmesi talimatı verdiğini ileri sürdü. Bu eylemle ilgili eşi İsa Kaya ve kendisinin görev aldığını belirten Sevgi, "Erdal Nayır'ı öldürdük" dedi.

PATLAMA NEDENİ BELİRSİZ
Öte yandan duruşmada okunan Adli Tıp Kurumu'ndan raporunda "Mısır Çarşısı'ndaki patlamanın orijininin tespitinin tıbben mümkün olmadığı" bildirildi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi. Diğer tanıkların da dinlenmesini isteyen hakim, duruşmayı erteledi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır