kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hakim, Şişli Emniyet Müdürü'nü azarladı


Polis amiri Göçer'i, kendisine rüşvet teklif ettiği için dava eden Şişli Emniyet Müdürü Y.Güngör Şahin paraya el koymadı diye fırça yedi
Şişli Emniyet Müdürlüğü görevine getirildikten 4 gün sonra kendisine rüşvet teklif ettiğini belirttiği polis amiri Mehmet Göçer'in 12 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada dinlenen Emniyet Müdürü Yaşar Güngör Şahin mahkeme başkanınca azarlandı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Hekimoğlu, emniyet müdürünün suç delillerinin kaybolmasına neden olduğunu belirterek, "Bir suç işlendiğini görüyorsunuz. Suç teşkil eden eşyayı zaptetmeniz gerekiyor. Ama siz parayı al git deyip delillerin kaybolmasına neden oluyorsunuz" diye azarladı.

BİR TOMAR 10 MİLYONLUK
Şikayeti sorulan Şişli İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Güngör Şahin, olayı şöyle anlattı:

"Bir cuma günü akşam üzeri Mehmet Göçer'i otoparklarla ilgili verdiğim görev için çağırdım. Evraktaki bir eksiklik üzerine gitti, yarım saat sonra yeniden geldi. Bir elinde evrak diğerinde ise bir sigara paketi kalınlığında 10'ar milyon liralardan oluşmuş bir tomar vardı. 'Bizim topladığımız bahşişlerden size düşen pay' dedi. Ben geri çekildim. O da elindeki parayı cebine koydu. Ben sinirle, 'O parayı kimden aldıysan iade et' deyip odayı terk etmesini istedim. Daha sonra durumu telefonla emniyet müdürlüğüne bildirdim ve tutanak hazırlayıp, savcılığa gönderdim." Göçer'den şikayetçi olduğunu söyleyen Şahin'e, Mahkeme Başkanı Atilla Hekimoğlu savcılıkta verdiği ifadeyi okuduktan sonra söz konusu paraya niçin el koymadığını sorup, suç delillerinin kaybolmasına neden olduğu gerekçesiyle azarladı.

Hakimden veryansın
BAŞKAN: "Madem suç teşkil eden para var. Para suç delilidir. Sanığa al o parayı git diyorsun. O paraya el koyup zaptetmeniz gerekmez miydi?"

ŞAHİN: "Yanımda hiç kimse yoktu."

BAŞKAN: "Bir suç işlendiğini görüyorsun. Suç teşkil eden eşyayı zaptetmiyorsun"

ŞAHİN: "Amacım durumu emniyet müdürlüğüne bildirmekti."

BAŞKAN: "Yetmez efendim. Sizin göreviniz onu zaptetmek. Sıradan bir memur olsanız bilmeyebilirsiniz. Ama siz bu işlerin soruşturmasını yapmakla görevli bir memursunuz. Sizin öyle bir hakkınız yok. Zaptedeceksiniz, müsadere edeceksiniz."

ŞAHİN: "O sırada bu parayı zaptedecek durumda değildim. Ancak hemen tutanak düzenleyerek durumu üstlerime bildirdim."

BAŞKAN: "O sırada yakınınızdakileri tanık olarak çağırabilirdiniz. Ama siz git kaybet demişsiniz. Suç delillerinin kaybolmasına neden oldunuz."

Türkan HİÇYILMAZ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır