kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Reha Muhtar bile Taliban'ın adamı sanıyor


Taliban'a karşı savaş veren devrik Afgan hükümetinin Ankara'daki temsilcisi Elmurad Argoon dertli.
Taliban'ın Türkiye'deki elçisi sanılmaktan şikayetçi olan Maslahatgüzar Argoon, sıkıntılarını SABAH'a anlattı. Argoon "11 Eylül'den bu yana yüzlerce Türk vatandaşı arıyor. 'ABD'ye karşı Taliban ile birlikte biz de savaşmak istiyoruz' deyip, bizden destek istiyorlar" sözleriyle başlıyor ve ekliyor:

"Personelimiz az. Saat 14.00'te mesai bitiyor. O saatten sonra telefonları ben açıyorum. Telefon açanlara 'İsterseniz kendiniz gidebilirsiniz. Ama biz Ladin'e, Taliban'a karşıyız. Bu elçilik ona karşı mücadele veriyor' diyorum. Bizi Taliban'ın temsilcisi sanıyorlar. Her taraftan telefon geliyor. Kızanlar, küfredenler oluyor. Örneğin bu mektup..."

SUÇLU MEDYA!
Argoon ABD'den gelen bir mektubu uzatıyor: "20 Eylül'de postalamışlar ama bize bugün ulaştı (2 Ekim'de). Dünyadaki tüm Afgan büyükelçiliklerine gönderilmiş. İsim yok. 'Siz kendinizi de, memleketinizi de rezil ettiniz. Size karşı kutsal bir savaş başlayacak. Biteceksiniz' diyor."

Argoon bu aşamada kamuoyunu bilgilendirmediği için medyayı suçluyor: "Bütün bunlar bizi tanımadıkları için oluyor. Her bir Amerikan vatandaşına anlatılmalıydı. Terörizm nerede? Teröristler kimdir? Bunu Amerikan halkı hala bilmiyor. Memleket ne kadar gerideyse millet o kadar radyo dinliyor, televizyon seyrediyor. Ama refah, rahatlık olunca gündem peşinde olmuyorlar. Mesela Mehmet Ali Erbil'e 'Bu memleketin başbakanı kim?' diye sorun bilmez. Deniz Akkaya'ya soruyorlar 'Mesut Yılmaz kim, Cumhurbaşkanı kim?' bilmiyor. ABD milleti de öyle. Kim suçlu, kim suçsuz bilmiyor. Türkiye'nin en meşhur kanalı Show TV'nin Genel yayın Müdürü Reha Muhtar bile, 'Siz Taliban temsilcisi misiniz?' diyor. Bilmiyor."

Sibel YEŞİLMEN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır