kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İngiliz annenin çocuk savaşı


Boşanma davası açtığı Türk eşinin, 3.5 yaşındaki oğlunu kaçırdığını öne süren İngiliz Marie: "O Türkçe bilmiyor. Bana acımıyorsa oğluma acısın"
Dört yıl önce evlendiği Türk eşi Halil Murat Algın'ın çocuğunu kaçırdığını öne süren İngiliz Marie Algın, İngiltere'de başlattığı hukuk savaşını Türkiye'de sürdürüyor. Kocasının memleketi Şanlıurfa'da dava açan Marie, duruşmada gözyaşları içinde çocuğunun bulunmasını istedi.

İnşaat mühendisi Halil Murat Algın, Marie ile doktora yapmak için gittiği İngiltere'nin Newcastle kentinde tanıştı. Birbirlerine aşık olan iki genç, 4 yıl önce evlendi. Bir yıl sonra da çocukları oldu. Çocuğa Adem Şükrü adını verdiler. Genç çift arasında zamanla geçimsizlik başgösterdi. Tartışmaların şiddeti artınca çift ayrı yaşamaya başladı. Bir süre önce Halil Murat Algın, oğlunu alıp Türkiye'ye döndü. İngiltere'de boşanma davası açan Marie, eşinin peşinden Şanlıurfa'ya geldi ve 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde boşanma ve velayet davası açtı. Davanın önceki gün yapılan duruşmasında Türk kocasının çocuğunu kaçırdığını öne süren Marie şunları söyledi:

'BENSİZ YAŞAYAMAZ'
"Benden çocuğumu hafta sonu gezdirmek için aldı. Ancak geri getirmedi. Telefon ettiğimde her ikisinin Türkiye'de olduğunu öğrendim. Oğlum daha küçük. Türkçe bilmiyor. İngilizce'yi bile daha yeni konuşmaya başladı. Onu 2.5 aydır göremiyorum. Ne olur bana acımıyorlarsa oğluma acısınlar. Oğlum bensiz yaşayamaz." Askerde olan Türk Koca Halil Murat Algın'ın avukatı Halil Akıl ise, İngiliz annenin çocuğu kendi isteğiyle babaya verdiğini söyledi. Akıl, "Müvekkilim çocuğuna pasaport çıkarttırmıştır. Kaçırma söz konusu değildir" dedi.

ÇOCUK ANNEYE
Duruşma sonunda hakim, küçük Adem Şükrü'nün anneye verilmesine karar verdi. Ancak, babanın Yargıtay'a başvurma ihtimalini gözönünde bulunduran mahkeme, anne ve çocuğun dava sonuçlanana kadar Türkiye'de kalmasını kararlaştırdı.

Kararı sevinçle karşılayan Marie, oğlunu almak için polisle birlikte eşinin ailesinin evine gitti. Ancak çocuk evde bulunamayınca Marie, hıçkırıklara boğuldu. Polis kayıp çocuğu arıyor.

Mehmet YILDIRIM

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır