kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Taliban askerleri İttifak'a geçiyor
ABD saldırı için son hazırlıklarını tamamlarken, Afganistan'da Taliban kuvvetleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Bölgeden gelen son haberlere göre Kuzey İttifakı askerleri, Taliban'ın elindeki Gor eyaletinin başkenti Kaşgaran'a çok yaklaştı. Kuzey İttifakı sözcüsü Ahmet Habil, Afganistan'daki İslami Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, muhalif birliklerinin Kaşgaran'ın 2 kilometre kuzeyinde olduklarını belirtti. Habil, çok sayıda Taliban komutanının ve askerinin Kuzey İttifakı saflarına katılmasının da muhalif hareketi güçlendirdiğini ve cesaretlendirdiğini belirtti. Taliban askerlerinin Kuzey İttifakı'na katılmasıyla, 8 kentin hiçbir çatışmaya gerek kalmadan muhalefetin kontrolüne geçtiği bildirildi.

Dostum: Askerlerim yalınayak savaşıyor
Muhalif güçlerin en önemli komutanlarından Raşid Dostum Rusya'nın Vremya Novostei gazetesine yaptığı açıklamada, muhalefetin silah ve cephane sıkıntısı çektiğini söyledi. Dostum, birçok askerini tıbbi malzeme yokluğundan kaybettiklerini belirterek, "Birçok askerim yalınayak dolaşıyor. Atımız olmadığı için zorlu ve uzun yolculukları yürüyerek yapmak zorunda kalıyor" diye konuştu. Dostum, Taliban'ın askerlerinin 2 ayrı bölgede yoğunlaştığını bildirdi. Bunlardan birincisinin Kabil'in 48 kilometre kuzeyinde, diğerinin ise Tacikistan-Özbekistan sınırının güneyinde bulunduğunu anlatan Dostum, her bir cephede Taliban'ın 7 bin askeri ve 200 tankı bulunduğunu söyledi.

Din polisleri bile Kandahar'dan kaçtı
Far Eastern Economic Review dergisi Taliban'ın çok sayıda yetkilisinin Afganistan'dan kaçtığını ileri sürdü. Pakistan'daki Afgan kaynaklara dayandırılan habere göre, Taliban'ın kalbi sayılan Kandahar kentindeki bir şeriat yargıcı ile çok sayıda din polisi yetkilisi, hatta kentin belediye başkanı ABD'nin misillemesinden korkarak Kandahar'dan kaçtı. Başkent Kabil sokaklarında 5 yıldır sivil halka eziyet eden din polisinin de ortadan kaybolduğu belirtildi. Haberde, Afganistan'ın batısındaki İran sınırında bulunan Taliban güçlerinin de bir süredir denetimlerinde bulunan barikatları terk ettiği bildirildi.

Prezervatifsiz denize girilmez!
Amazon'da bir yolculuğu çıkan Marc Show, yaşadığı olaydan sonra deniz çantasına bir prezervatif ekledi! Ancak prezervatif doğum kontrolü için değil, Candiru adlı minik su canavarından korunmak için... Candiru, Amazon'da görülen bir yayın balığı. Bu küçük balıklardan birinin denizde başlayan yolculuğu Show'un mesanesinde bitti. Candiru idrar yolundan 'içeri' girdi ve orada öldü. Büyük acıya neden olan balık, bir operasyonla çıkartıldı. Show ise hala şokun etkisinde: Dünyada prezervatifle denize girilen tek yer burası olmalı!

Hipertansiyona karşı balık yiyin
Amerika'da yayınlanan bir araştırma, bebeklik ve çocukluk döneminde verilen bir tür yağlı asidin, çocuğun özellikle yetişkinlik dönemindeki hipertansiyon riskini ortadan kaldırdığını ortaya çıkardı. Palamut, torik, uskumru ve somonda ve anne sütünde zengin şekilde bulunan DHA adı verilen asidin, tansiyon ve dolaşım sorunu olan kişilerdeki riski önlediği de ortaya çıkarıldı.

Kan şekeri düşünce dikkat de dağılıyor
Araştırmacılar, normal öğünlerinde yemek yemeyen kişilerde ortaya çıkan kan şekeri düşmesinin, dikkat toplamayı engellediğini ortaya çıkardı. Kan şekeri düşen kişiler, küçük bir sandviçten birkaç ısırık almakla sorunu çözebiliyorlar. Uzmanlar, kan şekeri düşmesini engellemenin en önemli yolunun, belirli saatlerde ve düzenli yemek yemek olduğunu söylüyorlar.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır