kapat
04.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Terör modası


Değişen gündeme kolay ayak uydurabilen tasarımcıların son numarası terör modası oldu
Kurşun hazneli kemerler, kamuflaj buluzlar, gaz maskeli başlıklar... Modacılar terörden iyice kafası karışmış tüketim toplumunun dikkatini çekmeyi yine başardı. "Çivi çiviyi söker" metodunu benimseyerek, her gün yazılı ve görsel medyada izlenen görüntüleri podyumlara taşıdı. Ünlü tasarımcılar, zaten birkaç yıldır "in" olan asker modasını 11 Eylül'den sonra daha da "in" hale getirdiler ve 2002 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında savaş rüzgarları estirdiler.

AMAÇ PROTESTO
Bunun en yeni örneklerinden biri dün sona eren Milano Moda Haftası'nda yaşandı. Prada firması son defilesinde erkek modellere koyu yeşil ve siyahın hakim olduğu askeri kıyafetler giydirdi. Prada'yı Hollandalı tasarımcı Raf Simons izledi. Simons son iki defilesinde üzerinde metal askeri eşyalar ve kurşunlar bulunan demir kemerlere yer verdi. Simons'a "Neden terör modası?" diye sorulduğunda ise Amerika'daki saldırılardan çok etkilediğini ve bunu tasarımlarına yansıttığını söyledi.

Uzakdoğu'nun ünlü modaevi Menage A Toi de geçtiğimiz günlerde gaz maskesi ve siyah askeri kemerlerle terörizmi protesto etti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır