kapat
27.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Enkaz 1 yıldan önce kalkmaz


Terörist saldırıya uğrayan Dünya Ticaret Merkezi ve çevresindeki alanın temizlenmesinin bir yıldan fazla zaman alacağı bildirildi.
"Christian Science Monitor" gazetesinin haberine göre, temizlik çalışmalarını güçleştiren faktörlerin başında, Dünya Ticaret Merkezi enkazının, aynı zamanda bir suç alanı olması geliyor. Gazete, arama kurtarma çalışmaları sırasında delil toplama işleminin de birlikte yürütüldüğüne dikkati çekti.

Temizlik ekipleri kazılar sırasında rastlayabilecekleri uçak parçaları gibi delillerden FBI'yı haberdar ediyorlar. Alınan bilgiye göre, alandan bugüne kadar binlerce ton enkaz başka yere nakledildi. Buna rağmen ikiz kulelerin yapımında kullanılan çelik direkler, betonarme sütunlar ve camlar birkaç kat yüksekliğinde duruyor.

ENKAZ FİLM SETİ GİBİ
Dünya Ticaret Merkezi binasının yapımında 200 bin ton çelik, 325 bin metreküp beton ve 56 bin metrekare cam kullanılmıştı. Bölgeden günde 2300 metreküp enkaz kaldırıldığı kaydedildi. En gelişmiş makinelerin yanı sıra temizlik ekiplerindeki görevlilerin yalnızca ellerini kullanarak ayıkladıkları enkazın kaldırılma çalışmaları 24 saat devam ediyor. Alanın geceleri, Queens'teki bir film stüdyosundan kiralanan projektörlerle aydınlatıldığı belirtildi.

Alandan çıkarılan enkaz, kamyonlarla Staten Island'da bulunan ve daha önceleri New York'un çöplüğü olarak kullanılan Fresh Kills yakınındaki bir araziye dökülüyor. Burada FBI ve New York polis müdürlüğüne bağlı detektiflerin enkaz arasında delil aramaya devam ettikleri de bildirildi.

15 BİN KÜÇÜK KURBAN
ABD'nin kara günündeki saldırılarda en az 10 bin çocuk ana-babasız kaldı. Sadece Cantor Fitzgerald adlı şirkette ölen 700 kişinin 1.500 çocuğu öksüz ya da yetim kaldı. Toplam ölü sayısının 7 bini bulduğu düşünüldüğünde bu çocukların sayının 10 bini geçeceği, hatta 15 bine kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Bu durumun ileride geniş çaplı sorunlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunan psikologlar, "Böyle bir saldırının küçük çocuklar üzerinde ne tür bir etki yaratacağını kestirmek imkansız. Bu çocuklar ileride çok ciddi psikolojik sıkıntılar yaşayabilirler. Yaşanan şokun çocukların davranışlarına yansıması ayları bulabilir. Şimdiden önlem alınmazsa durum çok ciddi olabilir" diyorlar.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır