kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Sert oynamalıyız

G.Saray'ın bu geceki rakibi Nantes, Fransa Ligi'nin dibinde. 8 maçta galibiyeti yok. Nantes, geçen yıl da Eylül sonu 10. haftada 15. durumdaydı ama sezonu şampiyon tamamlamıştı. Aynı Nantes, Şampiyonlar Ligi'nde 6 puanla grup lideri. İki ligdeki bu fark nasıl anlatılır?

Nantes'ın yaş ortalaması 24'ün altında. "Devamlı değişim" ilkesi ile takıma gençlik, mücadelecilik ve yorulmaya karşı "tazelenme" sağlanıyor. Nantes, "Devamlı değişim" yüzünden son 10 maçta 22 değişik oyuncu kullandı. Teknik direktör Denoueix, "Maç yükünü ancak böyle taşıyabiliyoruz. Çok kısa sürede üst üste oynanan maç trafiğinin doğal sonucu bu. 8-29 Eylül döneminde Sedan (1-1), Eindhoven (4-1), Lyon (1-4), Lazio (3-1), Marsilya (2-0) ile oynadık. Daha G.Saray maçı ve sonra da Metz karşılaşması var. 3 haftadır 3 günde bir maç yapıyoruz. 6 oyuncumuz sakat: Laspallas, Savinaud, Da Rocha, Moldovan, Vahirua, Ahamada" diyor.

G.Saray maçı için özelllikle Quint ve Dalmat'yı yedekte tutabildiler. Onlar da "Biz oynamak istesek de, dinlenmemiz takımın lehine" diyorlar. Özellikle 19'luk Dalmat, "İlk profesyonel yılım. Hoca, beni yıpratmak istemiyor, haklı" ifadesini kullanıyor.

Teknik direktör Denoueix herkesle tek tek meşgul oluyor. Nantes, bizim Trabzonspor gibi "ucuz zenciler" yolunu seçmiş. Rotasyonla oynatıyor. Bu rotasyon en çok orta alan ve hücumcuları değiştirdi. Hoca, "Defansta bir nevi oturmuşluk gerekiyor" dese de başarısızlar. Ligde tam 14 gol yediler.

Hücum stilini hâlâ bulamadı

Denoueix ideal hücum stilini arıyor. Sistem 4-5-1 ile 4-4-2 arasında dolaşırken, Lazio'ya karşı istisna olarak 3-5-2 denendi. Vahirua ile Moldovan sırayla uç santrforda oynadılar. Ahamada da onlara pasörlük yaparak fark test edildi. Ama Moldovan 6 ay yok.

Ziani, "Herkes 50 maçı da en üst düzeyde oynayamaz. Forma göre değişim olacaktır" diyor. Bu kadar karmaşık değişimi, güçlü bir ligde ayakta kalmak için kullanırsanız bunda başarılı olma yüzdeniz G.Saray'ın alacağı sonuçlarla da bağlantılıdır. Ancak Fransızlar'ın korktuğu bir nokta var; sert futbol onları yıldırıyor. Bu da bizim avantajımız.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır