kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Kim istemedi?

Futbolda bir kanun vardır. Topu kaybeden oyuncu her zaman rakibine yardım eder. Dün F.Bahçe'nin sahaya yayılışı, orta sahayı kalabalık tutarak ileriye top taşıma mantığına dayanmıştı. İlerde ise topla buluştukları zaman topu iyi kullanabilir diye Rapajç ve Revivo'yu gördüm. F.Bahçe neden kazanamadı?

1 Sarı-lacivertliler, kim olursa olsun her zaman rakibine nazaran yavaş oynuyor.

2 F.Bahçe'de forma giyen futbolcu bu kadar çok pas hatası yapmaz, bu kadar top kaybetmez. Demek ki adamlar kalitesiz...

3 Bu oyun düzeninde gol şansa bırakılır. Bunu da en iyi Mustafa Denizli bilir.

F.Bahçe'nin orta sahayı kalabalık tutarak Lyon'un hem oyun kurmasına, hem de orta sahadan adam kaçırmasına engel olduğu bir gerçek. Ama "Bu takıma iyi transfer lazım" dediğim zaman bana kızdılar. F.Bahçe şampiyon olduğu zaman da aynı fikirdeydim. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir F.Bahçe'yi düşünerek bunları yazdım.

F.Bahçe çok telaşlıydı

Yapılan 5 transfer Ümit, Ali Akdeniz, Ceyhun, Oktay ve Hakan böylesine bir maçta oynamıyor ya da oynatılmıyorsa biraz düşünmek lazım. Transferi kimin istemediğini tam olarak bilemiyorum. Kimileri, "Mustafa transferi istemedi" diyor. Kimi ise "Yönetim istemedi" diyor. Ayrıca F.Bahçe'nin aldığı futbolcunun hem takımda direkt oynaması hem de senin kadrondaki oyunculardan daha iyi olması şarttır.

Lyon oyuncuları, topla buluştuğu zaman sakin bir şekilde, topu istediği gibi ayaktan ayağa kullandı. F.Bahçe ise hem telaşlıydı hem de kazandığı topları kolay kaybetti. Oyunun genelinde, Lyon tekniğini gösterdi. Sarı-lacivertli takım ise buna enerjisiyle cevap vermeye çalıştı. Ayrıca Fransız ekibinin defansı ilk yarıda çok rahat oynadı. Hiçbir Fenerli forvet Lyonlular'ı rahatsız edemedi. Durum böyle olunca, top daha çok Lyon'da kaldı. F.Bahçe defansı ise buluştuğu topları şuursuzca ileriye doğru vurdu.

Maçın kader anı, 60. dakikada Ali Güneş'in kaçırdığı pozisyondu. Eğer o top Rapajç veya Revivo'ya gelseydi yüzde 90 gol olurdu. Sahanın en iyi oyuncusu 10 numaralı Fransız Carriere'ydi.

Hakem de Bleeckere'ye hayret ettim. Çok acemi bir hakem izledim. 77'de F.Bahçe lehine bir penaltıyı görmemezlikten gelmesi de en büyük kusuruydu. Nerede Barcelona maçını yöneten Frisk, nerede bu adam?

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır