kapat
26.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

ABD'li pilotlar silah izni istiyor


Pilotlar derneği, kokpitte silah bulundurma izni verilmesi için Kongre'ye başvuruda bulundu
Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA), ülkedeki havalimanlarında güvenliği artırmak amacıyla sıkı tedbirler alınacağını açıkladı. Bunun üzerine Amerikan Havayolu Pilotları Derneği (ALPA) de bu kapsamda pilotların silahlandırılmasını talep etti. Dernek yetkilileri, ABD Kongresi'ne başvuruda bulunarak pilotlara kokpit (pilot kabini) içinde silah bulundurma izni verilmesini isteyecek. Yolcuların ve uçuşun güvenliğinde önemli rol oynayacağını belirterek pilotların silah kullanma eğitiminden geçirilmeleri de talep ediliyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan FAA yetkilisi Jane Garvey, "Pilotların silah taşıması, 2 hafta önce olsa asla onaylamayacağım bir tedbir olurdu. Ancak şimdi, yolcuların güvende olduğundan emin olmak için her türlü seçeneği dikkate alıyoruz. Bu konuyu da görüşeceğiz" diye konuştu.

FBI İNCELİYOR
Arizona eyaletinden Cumhuriyetçi Senatör John McCain ise "Konu Kongre'de tartışılmadan önce Adalet Bakanlığı yetkilileri ve uzmanlarla görüşeceğiz. Ancak uzmanların vereceği tavsiyeler doğrultusunda hareket edilecektir" dedi. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da pilotların silahlandırılması önerisini incelemeye aldı. ALPA, Amerika ve Kanada genelinde hizmet veren 47 havayolu şirketinde görevli 66 bin üyesiyle, dünyanın en büyük pilot derneği olma özelliğini taşıyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır