|
|
 |
| |
|
Diyanet İşleri gündemi yakından takip ediyor
Diyanet İşleri, son altı ay içinde terörden organ bağışına ve Türk Lirası'na sahip çıkmak konusuna kadar çok geniş bir yelpazede hutbe okuttu
Türkiye ve dünya gündemini yakından takip eden Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma günleri tüm camilerde okutulan hutbelerin konusunu da gelişen olaylara göre seçiyor. Türk Lirası'na destek verilmesi amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde 1 Eylül 2001 tarihinde Türkiye genelindeki tüm camilerde "Türk Lirası'na sahip çıkmak" konusunda hutbe okutan Diyanet, ABD'deki saldırıların ardından da 21 Eylül 2001'de "İslam'da Terör Yoktur" başlığı altında hutbe okuttu. Din Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Hutbe Ön İnceleme Komisyonu tarafından seçilen ya da hazırlatılan hutbeler, bu komisyon tarafından yapılan tashihten sonra Din İşleri Yüksek Kurulu'na gönderiliyor. Hutbeye burada son şekli veriliyor ve daha sonra da Türkiye genelindeki tüm camilerde aynı anda okutuluyor.
İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son 6 ayda okutulan hutbelerin konuları: "Kadın hakları", "Sağlığın önemi ve bulaşıcı hastalıklardan korunma", "İşçi ve işveren ilişkileri", "Ölçülü ve tutarlı olmak", "Anne hakkı ve anne sevgisi", "Gençlik büyük bir nimettir", "İstanbul'un fethi", "Organ nakli", "Okuma-yazma ve eğitimin önemi", "İbadetler yalnız Allah için yapılır", "Kul hakkı", "Çalışmanın önemi", "Evlenme ve düğün adabı", "Cuma namazı ve önemi", "Türk Lirası'na sahip çıkmak", "Yalancı şahitlik", "İslam'da terör yoktur", "Kumar ve zararları."
Ayla ÖZCAN
|
|
 |
|