kapat
18.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İSKİ Emirgan'ın altını oydu


İSKİ'nin atıksu tüneli için yaptığı hesapsız kazı çalışması nedeniyle ev ve işyerlerinde çatlaklar oluşan Emirganlılar korku yaşıyor. Çalışmanın durdurulmasını isteyen mahalleli, "Zararımız ödensin" diyor
Kollektör inşaası sırasında Kasımpaşa-Hasköy yolu üzerindeki binaların hasar görmesine neden olan İSKİ'nin Emirgan'da gerçekleştirdiği kazı çalışması da mahalle sakinlerine "deprem korkusu" yaşatıyor. Yaklaşık 30 metre derinlikte yapılan kazı sırasında meydana gelen sarsıntı nedeniyle ev ve işyerlerinde derin çatlaklar oluşan Emirganlılar, "hesapsız" olarak gördükleri çalışmanın durdurulmasını istiyor.

En fazla çatlağın meydana geldiği Emirgan Pasajı'nda işyerleri bulunan esnaf, "17 Ağustos depreminde sıvası dahi dökülmeyen binalarımız kazı çalışmasında yıkılacak hale geldi. Dükkanların içine girmeye korkuyoruz" diyor. Çatlaklar nedeniyle dükkanına gelen müşterilerinin de tedirgin olduğunu söyleyen kuaför Ferat Erdem, "Duvarlardaki yarıkları görünce haklı olarak korkuyorlar. Esnaf olarak işlerimiz de önemli ölçüde sekteye uğradı. İSKİ çalışmayı vakit geçirmeden durdurmalı. Çünkü artık korku yaşamak istemiyoruz" diye yakınıyor.

EROĞLU'NA ÇAĞRI
İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'na çağrıda bulunarak mahallelerine gelip ev ve işyerlerini görmesini isteyen Emirganlılar, "Böylece korkumuzun boşuna olmadığını anlar, eminiz ki çalışmaya müdahala eder" diye konuşuyor ve ekliyor: "Kazı aynı şekilde sürerse mahkemeye başvurup dava açacağız ve İSKİ'nin zararımızı karşılamasını isteyeceğiz. Amacı halka hizmet olan bir kurum hesapsız çalışması yüzünden bize kabus yaşatıyor."

Havuzu kullanılamaz hale geldi
Altemur Kılıç'ın Doğu Muvakkithane Caddesi üzerindeki evinin bahçıvanı Mustafa Temiz, havuzda meydana gelen çatlakların da İSKİ kazısı yüzünden oluştuğunu belirterek, "Yarıklar her geçen gün genişliyor. Böyle giderse havuz kullanılmayacak hale gelecek" dedi.

Sanki deprem vurmuş gibi
Kazı çalışması için açılan çukurun (solda) yanında yer alan Emirgan Pasajı'ndaki (üstte) tüm işyerlerinde çatlaklar oluştu, bazı dükkanların kapıları açılıp kapanamaz hale geldi. Mahalleliye deprem korkusu yaşatan kazı nedeniyle dükkanında oluşan çatlakları gösteren DVD pazarlamacısı Ahmet Tevfik Dora (sağda), "İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu gelip rezaleti görmeli ve çalışmayı hemen durdurmalı" dedi.

Ramazan YAZGAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır