Orta oyunu
Dün bir kez daha gördük ki Diyarbakırspor seyircisi 2.Ligde kolay maç kazandırılmaya alışmışlar!. Seyirci rakip lehine çalan her düdüğe aşırı tepki gösteriyor. Bizler ne yazıkki ektiklerimizi biçen bir toplumuz.
Dün bunu bir kez daha bütün canlılığı ile yaşadık. Trabzonsporlu oyuncular tribünlere yakın yerden sürdükleri her topta seyirciler tarafından pet şişe yağmuruna tutuldular ve hakem bir uyarı anonsu bile yaptırmadı. Hakem dedik de Murat Ilgaz ve yardımcıları dün akşam Trabzonspor lehine basit faulleri bile çalmakta acizlik gösterdiler. Yazık.. Bir takımın kaderi ile bu kadar oynamaya kimsenin hakkı yok.
Trabzonspor kim ne derse desin ilk 30 dakikalık bölümde oyunu istediği şekilde yönlendiren takımdı. Rakibin aşırı sert hareketlerine maruz kalmalarına rağmen oyundan kopmadılar. Birlikte hareket ettikleri ve saha içi yardımlaşmaları üst düzeyde olduğu anlarda rakibe büyük üstünlük sağladılar.
İkinci yarı koptular
İlk yarım saatlik bölümden sonra 1-0 öne geçtikleri halde aşırı telaş sonucu kalelerinde önemli tehlikeler yaşamaya başladılar. Maçın ikinci yarısında orta alanda pas yüzdelerinin düşük olması nedeniyle beklenen hücum girişimlerini gerçekleştiremediler. Bireysel hareketlere yöneldikleri için takım savunmasının bu yarıda düzensizlikler içerisinde olduğunu gördük. Gökdeniz ve Erman arkalarına sarkan oyuncuları takip etmekte büyük zorluk yaşadılar.
Şurası bir gerçekki dünkü koşullarda hangi takım olursa olsun Diyarbakır'dan puan çıkarması zordu. Türkiye'de ne yazıkki futbol bir spor oyunu olmaktan çıkmış, orta oyunu haline gelmiş.
Biz gerçekleri görüp gündeme getirmedikten sonra bu kısır döngü daha yıllarca böyle sürüp gider.