kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


DSP, kayyum tayini için Anayasa değişikliği hazırladı
DSP Ankara Milletvekili Uluç Gürkan, milletvekillerinin işlerini kayyuma devretmelerini içeren Anayasa değişikliği teklifi hazırlayarak imzaya açılması için DSP Grup yönetimine sundu. Gürkan'ın teklifi, Anayasa'nın "milletvekilliğiyle bağdaşmayan işleri" düzenleyen 82'nci maddesinde değişiklik yapılmasını öngörüyor.a

Dışişleri Bakanı Cem'den Sezer'e Kıbrıs brifingi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanı İsmail Cem ile görüştü. Cem, Sezer'e Kıbrıs konusundaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Çankaya Köşkü'nde 50 dakika süren görüşmede, Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen "Güney Kıbrıs'ın Üyelik Başvurusu" başlıklı rapor değerlendirildi.

SP, 11 maddeye inerse Anayasa paketine ret verecek
Saadet Partisi Grup Başkanvekili Veysel Candan, Anayasa değişikliği teklifinin, Uzlaşma Komisyonunda üzerinde anlaşmaya varıldığı şekilde 37 madde olarak ve içeriği değişmeyecek şekilde getirilmesi durumunda destekleyeceklerini bildirdi. Candan, "Eğer uzlaş-ma metni parçalanır, 11 mad-deye inerse böyle bir metne olumlu oy vermeyeceğiz" dedi.

Demirel: Anayasalar gökten inen kitaplar değildir
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de anayasa tartışmasının mutat olduğunu söyledi. Demirel, "Zaten kim eleştirse birtakım haklı noktaları da bulur. Anayasalar gökten inen kitaplar değildir. Biz de vaktiyle çok eleştirdik anayasaları. Ama anayasa yapmak, eleştirmek kadar önemli olan mesele, bir anayasa yapınca ona inanmaktır" dedi.

Erdal İnönü: Siyasete girmekten vazgeçmedim
Erdal İnönü, "Siyasete girmekten vazgeçtiği" yolundaki iddialar üzerine "Böyle bir şey yok. O yüzden açıklama yapmayacağım. Üzmeyin kendinizi" dedi. İnönü, solda kurulacak yeni parti hakkında da "Yeni parti CHP'nin devamı değil. Bu ayrı bir parti. Ayrı bir sloganı var" diye konuştu.

Düşünceye Özgürlük 2000'e beraat
Genelkurmay Askeri Mahkemesi, "Düşünceye Özgürlük 2000" kitabına yayıncı olarak imza atan 16 kişinin, "Halkı askerlikten soğuttukları" gerekçesiyle yargılandıkları davada beraatlerine karar verdi. Şanar Yurdatapan, kararı temyiz edeceğini bildirdi.a

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır