kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bahçeli'den 5 emir


Vurgun Operasyonu sonrası hayli sıkıntılı günler geçiren Bahçeli, seçimler sonrası uygulanmasını istediği 5 emri yineledi. Bu, emirlere uymayan vekillere son uyarı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koray Aydın'ın istifasına kadar uzanan Vurgun Operasyonu'yla sıkıntıya düşen partisinin daha fazla yıpranmaması için sıkı önlemler almaya başladı. Bahçeli, seçimlerin ardından milletvekillerine o dönemde verdiği 5 emri yeniden sıralayarak bunlara mutlaka uyulmasını, uymayanlar hakkında parti içi denetim mekanizmalarının işletileceğini bildirerek son uyarıyı yaptı.

MHP'liler, bu uyarı sonrası Başbakan Bülent Ecevit'in önerdiği "kayyum" formülünü daha da önemsemeye başladılar. Ancak MHP'li milletvekillerinin çoğu kayyum yerine şirketlerini genellikle kardeş ve yakınlarına devrediyorlar veya şirketi faaliyet göstermeksizin bekletiyorlar. "Kayyum"u tercih eden tek vekil MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar oldu. Kırkpınar, akaryakıt, temizlik, otobüs işletmeciliği, taahhüt işleri yapan şirketini 1999'da kayyuma devretti. Kırkpınar, "Genel Başkan'ın bu konuda emri var. Daha mazbatamı almadan işlerimi ticari mahkemeye başvurup kayyuma devrettim. Şimdi rahatım. İşlerle ilgim kalmadı. Diğer milletvekili arkadaşlarıma da şiddetle bunu tavsiye ediyorum" dedi.

TALİMATLARA UYANLAR
Bir zamanlar Milliyetçi Çizgi Gazetesi'ni çıkaran Turkuaz 2000 Şirketi'nin sahibi olan MHP'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin de şirketinin faaliyetini durduranlar arasında bulunuyor. İnşaat ve nakliye alanında iş yapan Şanlıurfa Milletvekili Muzaffer Çakmaklı da işini kardeşine devredenlerden. Yap-sat inşaat şirketi olan İstanbul Milletvekilleri Bozkurt Yaşar Öztürk ve Mehmet Gül şirketini kapatanlar arasında. Demir ticaretiyle uğraşan Karabük Milletvekili İlhami Yılmaz şirketlerinin bir kısmını yakınlarına devrederken, bir şirketini de ortağına bıraktı.

İŞTE BU 5 EMRE UYMAYAN YANACAK
1 İşlerinizi feshedin ya da devredin.

2 Müteahhit ve iş adamlarının iş takibini yapmayın.

3 Siyasi parti liderleri hakkında ileri, geri konuşmayın.

4 Bürokratların atanmasına karışmayın, devlet hiyerarşisine uygun davranın.

5 Teşkilatlardaki atamalara karışmayın.

Nevin BİLGİN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır