kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sıfırcı Hoca çağa yenildi


Prof. Nurettin Ergun'a öğrencileri internet sitesi kurdu. Zor mezun olan öğrenciler hocalarına sanal alemde 'sevgilerini!' sunuyor
Öğrencilik yıllarımızda hepimizin hafızalarına bazı 'öğretmenler' kazınmıştır. Ve onları hep lakaplarıyla hatırlarız; sıfırcı Zeliha'lar, kopya yemez Yusuf'lar... Bu hocalar okulun tecrübeli öğrencileri tarafından, çömez öğrencilere anlatılır, gerekli uyarılır verilirdi... Ancak, çağın teknolojisinden yararlanan öğrenciler, artık 'gıcık' oldukları öğretmenlerini internet sitesinden deşifre ediyorlar. İşte bunlardan biri: http://www.geocities.com/antinurettin

Siteye konu olan öğretmen ise İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurettin Ergun. Prof. Ergun'un derslerinden kaldıkları için 7-8 yılda mezun olabilen öğrenciler; ya da nam-ı diğer 'Antinurettin Kulubü' üyeleri tarafından kurulan siteye girdiğinizde sizi ilk olarak Prof. Ergun'un vesikalık bir fotoğrafı ve 'İnsanların hayatıyla oynayan zebani Nurettin' yazısı karşılıyor.

Prof. Ergun'un fotoğrafının hemen yanında da elinde orak bulunan gözleri kan kırmızısı iki zebani resmi yer alıyor. 'Mezun olmak Nurettin Ergun ile hayal oldu' yazısı ile 'Bu çile ne zaman biter' adlı anket ise siteye espri katan diğer iki unsur. Adına internet sitesi kurulan Prof. Ergun da öğrencilerinden yana bir hayli şikayetçi. 'Öğrencileriniz sizin için bir internet sitesi kurdu, biliyor musunuz?' sorumuzu Prof. Ergun şöyle cevaplıyor:

HİÇ OKUMUYORUM...
"Biliyorum. Beni çok seven öğrencilerim yapmışlar! Ama bence hiç de iyi yapmamışlar. Siteden gönderilen e-maillerin küfür dolu olabileceğini tahmin ettiğim için açmıyorum bile. Benim az öğrenci geçirdiğimi söylüyorlar. Ama abartıyorlar. Söylediklerinin yüzde 95'i doğru değil!"

İŞTE İNCİLER..
* Selam. Bir Nurettinzede olarak ben de bir şeyler yazmak istedim.Tüm anfiler boş olamasına rağmen konferans salonunda birer sunta parçası vererek dizlerimizin üzerinde bizleri sınav yapan bir insanın amacının bilime hizmet değil, egosunu tatmin etmektir diye düşünüyorum. Bizim suçumuz nedir? Yinede arkadaşlar çalışmaya devam edelim, belki insafa gelir. * Nurettin! Hayatımızı kararttın. Bizi perişan ettin.

'Yazıklar olsun' derdi
Çiçeği burnunda mezun Filiz Dikmen bankacı. Liseye dek evine 'takdir belgesi' getiren Filiz, ailesinin hep çalışkan çocuğu olmuş. Ama bu düşünce, üniversitede değişmiş. 'Nasıl değişmesin ki' diye başlıyor söze Filiz ve devam ediyor: "Okula kayıt yaptırmaya gittiğimde 7 yıldır matematik bölümünde okuyan eski bir öğrenciyle tanışmıştım. Bana kaç senede mezun olmayı düşünüyorsun? diye sordu. 'Tabii ki 4 yıl' dedim. Güldü ve 'Nurettin'i tanımıyorsun' dedi. 7 senede mezun olunca anladım ne demek istediğini." Filiz de Nurettin Ergun'un sınav sonuç kağıtlarına takmış: "Sınav sonrası panoya soruların çözümlerini asardı. Bir de not düşerdi: 'Bu soruyu sınava giren 600 öğrenciden biri bile yapamadı. Yazıklar olsun' Unutamıyorum."

TURGAY DEMİR: Mezun olduğuma inanamıyorum
Antinurettin Kulübü'nü internete taşıyan Turgay Demir, Prof. Nurettin Ergun'un yedi yıllık öğrencisi. Geçen yıl af sınavıyla mezun olabilen birkaç şanslı öğrenciden biri. 25 yaşındaki Turgay, mezun olduğuna inanamıyor. Turgay üç ay önce kurduğu internet sitesinden Prof. Ergun'a e-mail göndermiş: "Aylardır düşünüyordum. Nasıl bir intikam alabilirim diye. Sonunda buldum. Bir site açtım. Sonra da sitemden ona bir e-mail attım. 'Hocam bakın sizin adınıza bir site açtım' diye. Ama yine aynı şeyi yaptı; cevap bile yazmadı."

EMRE CİNGİR: Sıkı matematikçi ama kabustu...
Emre Cıngır, 23 yaşında. O da geçen yıl af sınavıyla mezun olmuş. Emre de, Prof. Ergun'dan yana dertli ama söze yiğidin hakkındı vererek başlıyor: "İyi bir matematikçi. Ama sınav sonuçlarının açıklanması tam bir kabustu. 600 kişinin sınav kağıdın bir günde okur ve panoya asardı. Bunları küçük bir kağıda sığdırırdı. Sınav sonuçlarının yazıldığı kağıda şöyle bir not düşerdi: 'Aşağıda numarası bulunmayan öğrenciler küçük eşittir 0.5 almıştır.' Aşağıda da zaten 10-15 öğrencinin numarası bulunurdu. Onlarda en fazla 30-35 alırdı."

Bülent GÜNAL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır