kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dul kadın şifre değil


Alaton, "İyi bir Mason olan Garih'in dul bir kadına yardım etme arzusunun şifreli bir mesaj olarak yorumlanmaya çalışılması büyük bir talihsizliktir" dedi
Alarko Grubu Eşbaşkanı İshak Alaton'un, müteveffa ortağı Üzeyir Garih'in üst derecede Mason olduğunu açıkladıktan sonra söylediği, "Üzeyir benden bir dul kadının çocuğuna yardım etmek için 10 bin dolar istedi" sözleri bazı gazetelerde "Bu masonik bir mesaj olabilir mi? Garih bu sözlerle gerçekten tehlike içinde olduğunu mu anlatmak istedi?" şeklinde yorumlandı. İshak Alaton ise bu yorumları kınadığını söyledi. Alaton SABAH'a konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

HAYAL MAHSULÜDÜR
"Bugün (dün) bir gazetede Üzeyir Garih'in dul bir kadına yardım etme arzusu şifreli masonik mesaj olarak yorumlanmaya çalışılmıştır. Bu talihsizliktir. Bir gazeteciye verdiğim beyanatta gerçek bir olaydan bahsettim. Garih'in gerçek manada, dul bir kadına yardımseverlik çerçevesinde, yardım arzusu içinde olduğundan bahsettim. Bunu dile getirdim. Bunun dışında yapılan yorumlar, tamamen kendi ifadem dışında yapılmış hayal mahsulü ifadelerdir"

"Bilinmeyen Hitler" ve yakında piyasaya çıkacak olan "Tapınak Şövalyeleri" kitabının yazarı Aytunç Altındal ise şu değerlendirmede bulundu:

KADINI AÇIKLAYAMAM
"Masonlar loş bir ortamda toplantı yaparlar. Toplantının bitimine doğru Haznedar diye bilinen bir Mason ortada bir torba dolaştırır. Tüm Masonlar bu torbanın içine para koyar. Eğer maddi sıkıntısı olan bir Mason varsa, 'Dul kesesi'nin içinden para da alabilir. Kimsenin bu torba dolaştırılırken, keseye kimin ne koyduğunu keseden kimin ne aldığını anlaması ve görmesi mümkün değildir.Yalnız burada toplanan para, herhangi bir dul kadına verilmez. Locaya kayıtlı, ihtiyacı olan dul bir Mason'un karısına verilir."

Altındal bir noktaya daha işaret ediyor: Yalnız yüksek derecede her Mason'un bir de kadın adı vardı. Bu adlar Türkçe ya da İbranice olabilir. "Dul kadın" bir de bu anlama gelir.

Hür Masonlar Locası Büyük Üstadı Demir Savaşçın ise "Dul kadın kesesi" ile ilgili olarak, "Evet bu söz Masonik bir anlam içerir. Üzeyir Bey çok iyi bir Mason'du. İyi bir Mason olarak yaşadı ve öldü. Kendisi gerçekten de dul bir kadına yardım ediyordu. Kim olduğunu açıklayamam. Bu tamamıyla Masonlar arası gizlilik kuralıyla ilgilidir" diye konuştu.

'Ben bir Masonum ve çok zordayım'
Süreç Dergisi'nde uzunca bir süre Masonlar üzerine yazılar yazan Aytunç Altındal, Masonlar arası sembollerle anlaşmaya da şöyle bir örnek verdi:

"Örneğin bir yere yazı yazdın ve altına 'Üzeyir Garih, çok iyiyim.:' diye imzaladın. Bu cümlenin sonundaki '.:' işareti şu anlama geliyor. 'Ben bir Masonum ve çok zordayım.' Masonlar'ın buna benzer birçok değişik anlamlar içeren sembolleri vardır.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır