kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aranan kan bulundu


Eyüp Mezarlığı'ndaki tatbikat sırasında Yener Yermez'in gösterdiği yerde toprağa gömülü halde bulunan bıçak Adli Tıp Kurumu'nda incelendi.
Ve sonuç: Bıçakta Üzeyir Garih'e ait kan izi bulundu. Bunun üzerine Yener Yermez yeniden Adli Tıp Kurumu'na götürülerek kıl, kan, deri örnekleri alındı

Ünlü İşadamı Üzeyir Garih'in öldürüldüğü Eyüp Mezarlığı'nda yaptırılan tatbikat sırasında katil zanlısı er Yener Yermez'in gösterdiği yerde bulunan bıçakta Garih'in kanı bulundu. Dün Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan incelemede bıçağın yüzeyinde herhangi bir kan ya da parmak izine rastlanmamıştı. Ancak bıçağın Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemesinde kan izine rastlandığı, sözkonusu kanın ise işadamı Üzeyir Garih'e ait olduğu ortaya çıktı.

SAPININ İÇİNDEN ÇIKTI
Adli Tıp Kurumu'nda yapılan detaylı incelemede, dış yüzeyinde hiçbir şey bulunmayan bıçağın ahşap sapının ikiye ayrıldığı ve sapın iç tarafının da incelendiği bildirildi. Bıçağın ahşap kısmının iç bölümünde Üzeyir Garih'e ait kan izi bulundu. Böylece Yermez'in kanlı pantolonundan sonra cinayette kullandığı kanlı bıçak da tespit edilmiş oldu.

Ancak yetkililer, parmak izine yönelik olarak Adli Tıp Kurumu'nda gerçekleştirilen araştırmada, bıçakta katil zanlısı Yener Yermez ya da bir başkasının parmak izinin tespit edilemediğini bildirdi. Bunun üzerine Yermez'den yeniden kan ve deri örnekleri alındı.

PINAR YİNE DGM YOLCUSU
Üzeyir Garih cinayetinde görgü tanığı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Pınar Konuşkan'ın, medya ordusunun arasından canını zor kurtararak çıktığı anahaber bülteninde, poliste ve İstanbul DGM Savcılığı'nda verdiği ifadelerini baskı altında verdiğini iddia etmesi üzerine yeniden ifadesine başvurulabileceği öğrenildi. Ayrıca görgü tanığı olarak ifadesine başvurulan otoparkçı Ayhan Yıldız da dün yeniden ifade vermek üzere İstanbul DGM Savcılığı'na götürüldü, sonra serbest bırakıldı.

DETAYLI SORGULANACAK
Öte yandan Yermez'in sorgusuna devam eden polis, gözaltına alınan görgü tanıklarının ifadelerinin birbirleriyle çelişmesi üzerine katil zanlısını daha detaylı sorgulamak için 3 günlük ek gözaltı süresi almaya hazırlanıyor. Yermez'in katil olduğundan emin olduğunu belirten yetkililer, yine de hiçbir şüpheye meydan vermemek için soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Mustafa ŞEKEROĞLUĞVeli SARIBOĞA

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır