kapat
08.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Beyaz Enerji'de şok baskın: 23 gözaltı


TEDAŞ'a bağlı Başkent Elektrik'in Genel Müdürü ve 23 çalışanı dün sabah gözaltına alındı. 16 kişi sorgularından sonra bırakıldı
"Beyaz Enerji" operasyonunun ardından açılan davaya dün devam edilirken başkent yeni bir operasyona daha sahne oldu. TEDAŞ'a bağlı BEDAŞ'ta (Başkent Elektrik Dağıtım AŞ) ihale ve fatura yolsuzluğu iddialarıyla ilgili olarak 3'ü üst düzey bürokrat 23 kişi gözaltına alındı. BEDAŞ'ın Çankaya Yıldız'daki lojmanlarına baskın yapan jandarma, Genel Müdür Ferit Baydar, Yardımcısı Hanefi Devecioğlu ve Yük Tevzi Müdürü Adil Ertuğrul'u gözaltına aldı. Eş zamanlı olarak BEDAŞ'ın çeşitli ilçe teşkilatlarında da yapılan baskınlarla gözaltı sayısı 23'e yükseldi. Çoğunluğu teknisyen, sekreter ve diğer görevlilerden oluşan 16 kişi ifadeleri alındıktan sonra akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Baydar ve diğer 6 kişinin sorgularının sürdüğü öğrenildi.

DOĞAN'IN İFADESİ YAKTI
Mayıs'ta "Beyaz Enerji" operasyonunun 2. bölümünde TEDAŞ Genel Müdür Vekili Osman Nuri Doğan'ın yanısıra 3 kişi gözaltına alınmıştı. TEDAŞ'ın dağıtım ihalelerinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle tutuklanan Doğan ifadesinde BEDAŞ'ta Genel Müdürü Ferit Baydar ve Hanifi Devecioğlu'nun organizasyonunda yüklü elektrik faturalarının bilgi işlem üzerinden silinerek menfaat sağlandığını da iddia etmişti. Doğan'ın ifadeleri üzerine, yapılan teknik takip çalışmaları sonucunda dün sabah operasyonun yeni ayağı için düğmeye basıldı. DGM Savcısı Talat Şalk'ın talimatıyla başlatılan operasyon çerçevesinde yeni gözaltılar olabileceği belirtildi.

SANIKLARA TAHLİYE YOK
Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Bekir Uğurlu'nun yönettiği operasyonda sabah gözaltına alınanlardan bazıları şunlar: BEDAŞ Genel Müdürü Ferit Baydar, Genel Müdür Yardımcısı Hanifi Devecioğlu, Necdet Yenişçi, Yasin Afşar, İbrahim Adil Ertuğrul, Eyüp Doğan, Şimşek Özdurmuş, Mustafa Kemal Gündüz, Hüseyin Filiz, Metin Sakarya ve Semih İnanç.

"Beyaz Enerji" davasında, "rüşvet", "ihaleye fesat karıştırma" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından dün hakim karşısına çıkan TEAŞ eski Genel Müdürü Muzaffer Selvi, yardımcısı Ünal Peker, Devlet eski Bakanı Birsel Sönmez'in tahliye talepleri reddedildi.

'Eşiniz akşam gözaltında kalacak, kalın giyinsin'
BEDAŞ baskının Beyaz Enerji Operasyonu'nda kamuoyuna yansıyan ilk fezlekede imzası bulunan Çankaya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muhittin Ateş komutasında yaklaşık 15 sivil kıyafetli jandarma tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Bir apartman sakini baskını şöyle anlattı: "Yeni kalkmıştım. Önce bazı sesler duydum. Daha sonra kapım çalındı. Jandarma olduklarını söyleyen sivil kıyafetli üç kişi eşimi çağırmamı söyledi. Eşim kapıya geldiğinde, 'Adil Bey evinizi aramamız gerekiyor' dediler. Eşimin bir yanlışlık olduğunu ve adının Adil olmadığını söylemesi üzerine özür dileyerek evden ayrıldılar."

GÖZLÜĞÜNÜ GÖTÜRDÜM
Adil Ertuğrul'un eşi Emine Ertuğrul da sabah kapısının çalınması üzerine uyanmış. Emine Ertuğrul, baskını şöyle anlattı:

"Saat 7'ye çeyrek kala kapım çalındı. Jandarma olduklarını söyleyen 3 kişi 'Evinizi arayacağız. Eşinizi uyandırın' dediler. Faturaları koyduğumuz bir klasör vardı onu aldılar. Bilgisayar ile disketleri götürdüler. Eşime 'Bunları niye klasörlediniz?' diye sordular. Eşim de onlara 'Bakın şimdi lazım oldu' diye cevap verdi. Eşime giyinmesini, götüreceklerini söylediler. 'Akşam kalacak mı?' diye sordum. 'Evet, eşiniz akşam gözaltında kalacak kalın giyinsin' dediler. O zaman sadece eşimin götürüldüğünü sanıyordum. Eşimin 4 gün süre ile gözaltında kalacağını söylediler. Niye bu kadar uzun olduğunu sorduğumda, 'Bir tek sizin eşinizi değil, başkalarını da götürüyoruz' dediler. Eşim gözlüğünü işyerinde unutmuştu. Sabah işyerinden gözlüğünü alıp, Çankaya İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdüm."

Fatma CAN-Ünsal ERGEL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır