kapat
06.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hizbullah'ın kasası öldürüldü


Adana ve Niğde'de eşzamanlı olarak gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda 4 Hizbullahçı silahlarıyla birlikte yakalandı
Terör örgütü Hizbullah'a bir büyük darbe daha indirildi. Adana ve Niğde'de eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda örgütün kasası olarak bilinen Sülhaddin Ülük ölü olarak ele geçirildi.

Kanlı örgütün üst düzey yöneticilerinden Hacı Bayancık ile öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun önemli adamlarından arşivci Mehmet Veysi Özel sağ yakalandı. Ele geçirilen örgüt mensupları arasında kurye Halil Aslan ile Naci Mungan sahte kimlikli bir terörist de bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde "Yüreğir Planlı İstihbarat Operasyonu" başlatıldı. Güvenlik güçleri önceki gece saat 03.30 sıralarında Adana'nın Pozantı ilçesi Tekir Yaylası'nda bulunan iki katlı ev ile Niğde'deki hücre evine baskın düzenledi.

ÇATIŞMA ÇIKTI
Pozantı'daki operasyon sırasında güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilince çatışma çıktı. Çatışmada Hizbullah'ı ilk kuranlar arasında yer alan Aziz kod adlı Sülhaddin Ülük ölü ele geçirildi.

Operasyonda terör örgütünün arşivcisi, Muhammed Kod adlı Mehmet Veysi Özel ve Burak kod adlı kurye Halil Aslan sağ olarak yakalandı. Çatışmanın meydana geldiği Pozantı'daki evin emekli bir öğretmene ait olduğu, kendisini Şanlıurfalı "Hacı" olarak tanıtan bir kişi tarafından sezonluğu 650 milyon liraya kiralandığı belirtildi. Evdeki bir erkeğin her gün minibüsle ayrıldığını belirten komşuları şunları söylediler:

"Evde bir kadın, 15 yaşlarında bir kız, 7 çocuk bulunuyordu. Hatta 20 gün kadar önce de kadın bir erkek çocuk doğurdu. Ancak, fazla bir diyaloğumuz yoktu. Kapalı bir aile görünümü veriyorlardı. Zaman zaman bazı ziyaretçileri olurdu. Ama, dikkat çekmezlerdi. Operasyona kadar da olayı bilmiyorduk. Anonslar üzerine uyandık. Bir kişi kaçmaya çalışırken, (dur) ihtarına uymayınca vuruldu. "

'GÖRÜŞMEZLERDİ'
Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan beldesinde düzenlenen operasyonda ise Harun-Hafız kod adlı Hacı Bayancık sağ olarak ele geçirildi. Evin sahibi Durmuş Ali Akalın'ın kızı İ.A, Hacı Bayancık'ın 2 ay önce kaplıcalara girmek amacıyla 200 milyon lira ödeyerek evlerini kiraladığını söyledi. İ.A "Kira süresi bu Cumartesi doluyordu. Evde bir kadın 5 çocuk bulunuyordu. Bizlerle fazla görüşmezlerdi. Bir de arada sırada bir minibüs gelip giderdi" dedi.

BOL MİKTARDA DOLAR
Her iki operasyonda örgüt mensuplarına ait 2 adet browning marka tabanca, örgüt arşivi niteliğindeki bir adet bilgisayar bir adet renkli fotokopi makinası, 49 bin 182 dolar ile 57 bin mark, 100 gulden, 5 adet cep telefonu, bir adet Hundai marka minibüs ele geçirildi. Sülhaddin Ülük'ün kiraladığı evde ayrıca 2 adet el bombası, 2 adet uzun menzili silah bulundu.

Hacı Bayancık sağ ele geçti
Hizbullah'ın kurucuları arasında yer alan "Hafız" kod adlı Hacı Bayancık, Niğde'deki operasyonda yakalandı

Öncekİ gece sabaha karşı yapılan operasyonda sağ olarak ele geçirilen Hacı Bayancık, Hizbullah'ın en önemli adamlarından biri. Bingöl doğumlu olan Hacı Bayancık'ın Hizbullah'ın birçok infazında "emri veren" adam olarak biliniyor. PKK'nın ölüm listesinde yer alan Harun-Hafız kod adlı kod adlı Bayancık'ın ölüm korkusu nedeniyle kara çarşafla dolaştığı söyleniyordu.

İHALEYE GİRDİ
Hacı Bayancık'ın da Beykoz'daki Hizbullah operasyonundan son onda kurtulduğu belirlenmişti. Diyarbakır'da pekçok devlet ihalesine girdiği tespit edilen Bayancık'ın eşi Halide Bayancık Beykoz'daki operasyonun ardından bir başka operasyonda yakalanmıştı. Halide Bayancık ANAP'ta bir dönem "papatya" olarak görev yaptı.

Son operasyonda sağ olarak ele geçirilen Halil Arslan'ın ise sonh dönemlerde örgütün üst düzey mensuplarına kuryelik yaptığı belirtiliyor. Sağ olarak ele geçirilen bir başka örgüt üyesinin üzerinde de Naci Mungan adına düzenlenmiş bir kimlik bulundu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır