kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yazık bu kızlara


Pınar Konuşkan'ın 4 kız arkadaşı savcılık tarafından serbest bırakılınca televizyoncular röportaj yarışına girdi. Şaşkına dönen kızlar basından kaçmak için her yolu denediler
Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan 4 kızın dün serbest bırakılmasından sonra tam bir medya savaşı yaşandı. Televizyon kanalları kızları canlı yayına çıkartabilmek için birbirleriyle yarıştığı sırada kızlardan biri bayıldı, ikisi ise çatılardan uçtu.

Cinayette "kilit tanık" Pınar Konuşkan ile birlikte gözaltına alınan Suna Taşdelen, E.N., Elif Nişancı ve Necla Polat, dün Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na çıkartıldı. 4 kız sorgularından sonra serbest bırakıldı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Adliye binasından ilk çıkan Suna Taşdelen, gözyaşları içinde "Ben Pınar değilim, beni rahat bırakın" diye bağırmaya başladı. Bir televizyon kanalına ait şöförün elinden tutarak koşturduğu Pınar bu sırada yere yığılarak bayıldı. Birbirbirleriyle yarışan televizyon kanalları Suna'nın başında toplanınca Suna Taşdelen apar-topar bir taksiye bindirildi.

KOVALAMACADA KAZA YAPTILAR
Bu sırada birbirlerini geçmeye çalışan televizyonculara ait 3 araç birbirine girdi. Bir araçta hasar meydana geldi. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında, Suna'nın içinde olduğu taksinin önünü kesmeyi başaran Show TV'nin aracı oldu. Suna, hemen aşağı indirildi ve yaka paça başka bir araca bindirilerek Show TV'ye götürüldü. Taşdelen'i elden kaçırdıklarını düşünen diğer televizyoncular, diğer kızların peşine düştüler. Bu sırada Necla Polat, türban takıp adliyeden çıktı. Diğer iki kız Elif Nişancı ve kardeşi E.N. ise adliyenin arka camlarından yemekhanenin çatısına çıktılar, oradan da yere atlayıp bir taksiye bindiler ve uzaklaştılar.

BABASI ŞİKAYETÇİ OLDU
Bu sırada Suna Taşdelen'in babası soluğu karakola alarak kızının kaçırıldığını iddia etti.

Polis: "Kim kaçırdı kızını?"

Baba: "Show TV"

Polis: "Tanığın var mı?"

Baba: Var

Polis: Kim?

Baba: "Star TV muhabirleri. Her şeyi gördüler."

ERİNÇ: YAPILAN DOĞRU DEĞİL
Olaylara tepki gösteren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç şunları söyledi: "Olay tam bir skandal. Yapılanın gazetecilik kavramına sığmadığını düşünüyorum. Ama orada muhabir arkadaşları suçlayamıyorum. Anlaşılıyor ki telaşlarından, önlerine çıkanlardan hepsini veya birkaçını kendi kanallarına getirmek üzere üstlerinden talimat almışlar.

Nuri Çolakoğlu: (TV Yayıncıları Derneği): Tabii bu çok yanlış bir şey. Lüzumsuz rekabeti yanlış boyutlara taşıma ve haberciliğin ciddiyetini bozan şeyler.

PINAR'LA BİRLİKTEYDİK
Garih cinayetiyle ilgili gözaltına alınarak Eyüp Adliyesi'ne sevk edilen 4 kadın serbest bırakılırken kendisine Pınar diye seslenilmesine sinirlenen Suna Taşdelen, "Ben Pınar değilim, Suna'yım. Olayla ilgim yok. Ne olur beni bırakın" diye bağırdı ve hıçkırıklara boğuldu. Konuşkan'ın arkadaşı olduğu için gözaltına alındığını belirten Suna Taşdelen, şunları söyledi: "Cumartesi saat 12.00 sıralarında Pınar, ben ve Güneş adlı bir arkadaşımla 500 Evler'de bulunan Fatoş kuaförüne gittik. Birlikte makyaj yaptık. Ardından Güneş'e, 'Siz kafeye gidin ben gelirim' dedim. Daha sonra saat 13.00 sıralarında Gaziosmanpaşa'daki kafeye gittim. Pınar tek oturuyordu. Güneş'in bir yere gittiğini söyledi. Daha sonra hiç görmedim. Ben eve gittim. Ertesi gün Fuat'ı gazetelerde gördüm." Pınar ile 2 yıl önce Eyüp otoparkının çevresinde tanıştığını belirten Taşdelen, "Ancak bana hiç Yener Yermez'den bahsetmedi. Yener'i hiç görmedim ve tanışmadım. Pınar bana 2 hafta önce 2.5 buçuk aylık hamile olduğunu söyledi. Ancak kimden olduğunu söylemedi" dedi. Bu arada Yermez'in kız arkadaşı olan ve gerçek fotoğrafları dün ortaya çıkan Pınar için ise 3 günlük ek gözetim süresi alındı.

Dilek YILDIZ

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır