|
|
 |
| |
|
Hoca'ya ISNA morali
Yasaklı lider Erbakan ABD'de ISNA adlı bir Müslüman topluluk tarafından İnsanlık Onur Ödülü'ne layık görüldü
Kuzey Amerika Müslüman Toplulukları, kapatılan RP'nin genel başkanı Necmettin Erbakan'a "İnsanlık Onur Ödülü" verdi. Necmettin Erbakan, ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Kuzey Amerika Müslüman Toplulukları (ISNA) Kurucular Kurulu'nun dün akşamki yemeğine katıldı. Yemekte, ISNA'nın "topluma hizmet ödülleri" sahiplerini buldu. ISNA'nın 38. yıllık toplantısında, insanlığa yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Erbakan'a ödülü, ISNA Başkanı Muzammil Siddiqui verdi. Erbakan, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Şu anda Cenabı Hak'ka sonsuz şükürler etmekteyim, çünkü bir insanın fani hayatında yaşayabileceği en yüksek zamanlardan birini yaşadığımı hissediyorum. Şu elimde tutmakta olduğum sembolik hediye ihtiva ettiği mana itibariyle hediyelerin en güzelidir. Cenabı Hak'ka tekrar tekrar şükrediyorum" dedi.
ÖDÜL İMAM HATİPLER İÇİN
Riyad'da bundan 25 yıl önce İslam Gençlik Teşkilatı'nın ödülünü aldığını belirten Erbakan, 1974'te Türkiye'de başbakan yardımcısı olduktan sonra, 3 yıllık kısa bir sürede 350 yeni imam-hatip okulu, 3 bin Kuran kursu ve 10 yüksek İslam enstitüsü ve fakültesi açması dolayısıyla kendisine bu ödülün verildiğini kaydetti. Erbakan, "O ödülü o günden bugüne kadar en değerli hediye olarak saklıyorum. Bu ödülümü de onun yanında hayatımın sonuna kadar saklayacağım" dedi.
Törende ABD'nin tanınmış Müslüman liderlerinden İmam Siraj Wahaj ve Hamza Yusuf da birer konuşma yaparak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Erbakan ve Merve Kavakçı'ya yönelik tutumunu kınadıklarını belirttiler. Erbakan bugün de Chicago'da kaldıktan sonra yarın başkent Washington'a geçecek ve konuşmacı olarak Georgetown Üniversitesi'nde konferans verecek.
MERVE: ERBAKAN İSLAM'IN ASKERİ
Cumartesi gecesi ABD'nin ceşitli kentlerinden gelen Müslümanların Chicago'da buluştuğu törende Türkçe olarak bir konuşma yapan Erbakan'ı, ödülünü alması için sahneye kendi gibi yasaklı eski milletvekili Merve Kavakçı davet etti. Kavakçı, Erbakan'ı kumandan olarak nitelendirirken yaptığı konuşmada, Erbakan'a övgüler yağdırdı ve "O bizim simgemiz, komutanımız ve İslam'ın askeridir" dedi.
Kavakçı ayrıca "Erbakan'ın gerçeği savunan bir dahi olduğunu" söyledi. Erbakan ise, "Türkiye'den kıymetli evladımız Merve Hanımefendi'ye yaptıkları konuşmadan dolayı teşekkürlerimi arz ederim" dedi.
Gurbetçiler Erbakan'ı yuhaladı
Kuzey Amerika İslam Topluluğu'nun (ISNA) Yıllık Olağan Zirvesi'ne katılmak üzere Cumartesi gecesi Chicago'ya gelen Erbakan kalabalık bir koruma ordusu tarafından korundu. Erbakan, Rosemont Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Ramazan bayramı pullarının tanıtım kokteyline de katıldı. ABD Posta Servisi ve ISNA tarafından düzenlenen törende ABD'nin Ramazan bayramını resmen tanıdığını gösteren pulların tanıtımı gerçekleştirildi. Bu arada, Erbakan'a ulaşmak isteyen Türkler'den bazıları koruma engeline takılınca, bu durumu protesto ettiler. Gurbetçiler, bir süre Erbakan'ı yuhaladılar.
|
|
 |
|