Türk basketbol tarihinde yeni sayfanın açılacağı gün budur. Avrupa Basketbol Şampiyonası, en popüler ikinci sporumuzun yeniden yapılanmasına ve Avrupa'da kendisini söz sahibi yapmasına araç olacaktır. 60 günlük kamp dönemi bitti. Bugüne kadarki tecrübelerimize bakarsak turnuva oynamayı beceremiyoruz. Turnuva oynamak, sinir sisteminin ve sabrın teknik ve kondisyon katkısıyla buluşmasıyla başarılı olabilir. Oynayacağımız 3 grup maçı için beklemek takımda bir sabırsızlık yaratmış olabilir. Bu nedenle bu maçın başlangıcı zor olabilir.
İlk rakibimiz Letonya, son dönemlerde bir çıkış yakalamaya çalışan ancak fizik güç olarak bizi geçemeyecek ve defansta da bizi zor durumda bırakmayacak bir takım. Ülker'in yeni oyun kurucusu Stelmahers ve Efes Pilsen'in bu yilki pivotu Kambala'nın sürükleyeceği Letonya, Dünya Ligi'ni hedefleyen takımımız için bir rakip olamaz. Yine de hiçbir takım, hele finallere gelmiş hiçbir takım küçümsenmemeli.
Son idmanda izleyip sohbet ettiğim Milli Takım oyuncularının tamamı olaya inanmış. Bırakın Ankara grup maçlarını, İstanbul'da kiminle eşleşecekleri konusunu ve o maçın önemini konuşuyorlardı. Buradaki uyarımız, konsantrasyon maç maç ve emin adımlarla olmalı.
Maça gelirsek... Doğru şut seçimleri dengemizi bozmamak için önemli. Geriye hızlı koşmak, yükselen savunma grafiğimizin kilidi olmalı. Hızlı hücumlar ise ilk maçtan bütün takımlara gözdağı verecek bir organizasyon şeklinde olmalı.
Turnuvaya kazanarak başlamak, takımımızı gözüne kestirdiği diğer iki rakip için de havaya sokacak; oynadığımız kaliteli basketboldan önce seyircimiz, sonra da tüm Avrupa etkilenecektir.
Tüm biletlerin satıldığı Ankara etabı için seyircilere de küçük mesajlarımız var. Masalı gerçeğe dönüştürecek olanlar oyuncular kadar, Ankara seyircisi. Sonuna dek verecekleri destek ve sahaya yansıtacakları 6.adam gücü takımın önünü açacaktır. Seyirci, takımımızla beraber Dünya Ligi'ne nasıl çıkılacağını TV başındaki milyonlarca insana gösterebilmeli. Geriye düşebileceğimiz maçlar olabilir. Turnuva bitmeden homurdanmak sadece zarar verir.
Haydi Türkiye! 12 Dev Adam'a güvenin ve onları destekleyin.