|
|
 |
| |
|
Sessiz isyan
Tekerlekli sandalyesine kavuşan spastik özürlü genç hırsızlara "Bula bula beni mi buldunuz" der gibiydi
Yeni bosna'da Barış Meriç adlı spastik özürlü gencin tekerlekli sandalyesini çalan iki hırsız yakalandı. Özürlü genç, sandalyesini çalan hırsızları görünce önce başını çevirdi, sonra da hırsından ağladı.
Atatürk Caddesi Pilotlar Sitesi'nde oturan Barış Meriç'in tekerlekli sandalyesi geçtiğimiz hafta kimliği belirsiz kişilerce çalınmıştı. Küçükçekmece Araştırma Ekipleri yoğun bir çalışma sonucu Mehmet Sait Aktaş ve Mehmet İnan Yavuz adlı iki hırsızı Avcılar'da yakaladı. İki hırsız, özel olarak yaptırılan 4 bin 400 dolar (6 milyar 200 milyon lira) değerindeki akülü tekerlekli sandalyeyi 80 milyon lira karşılığında Ferzenden Sertkayalı ve Ali Daşçı'ya sattıklarını söyledi. Bunun üzerine polis, Sertkayalı ile Daşçı'yı da gözaltına aldı. Sanıklar suçlarını kabul etti.
ÇOK SEVİNDİ
Sanıklardan Ferzenden Sertkayalı dört özürlü yakını olduğunu belirterek "Oldukça pahalı olan bir sandalye için yalnızca 80 milyon lira istediler. Ben de özürlü akrabalarımdan birine hediye etmek için sandalyeyi satın aldım. Çalıntı olduğunu bilmiyordum" dedi. Tekerlekli sandalyesinin bulunduğu haberi üzerine, anne ve babasıyla birlikte Küçükçekmece Emniyet Amirliği'ne gelen Barış Meriç, "en yakın dostu"na kavuşunca çocuklar gibi sevindi. Ancak sandalyesini çalan sanıkları karşısında görünce oldukça sinirlendi. Mimikleriyle kızgın olduğunu anlatmaya çalışan özürlü genç, sonunda gözyaşlarına hakim olamayıp ağladı. Anne Züler Meriç, "Barış, sandalyesi çalınınca çok üzüldü. Günlerce ağladı. Bir hayırsever yenisi aldı ama eskisi aklından çıkmıyordu" dedi.
Ferhat GÜLVER
|
|
 |
|