kapat
29.08.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
HAYRULLAH MAHMUD(editor@sabah.com.tr )

"GÜNÜN MAIL"İ


Sevgili Sabah okurları, bundan böyle gönderdiğiniz maillerden seçtiklerimi burada yayınlayacağım.

Sizde düşüncelerinizin "Günün Maili" bölümünde yayınlanmasını istiyorsanız, düşüncelerinizi Türkçe karakter ve küçük harf kullanarak yazmanızı rica ediyorum.

İngilizce, Fransızca, Arapça, İtalyanca gibi değişik dillerde de mailleriniz geliyor. Türkçe dışında hiçbir mailiniz dikkate alınmayacaktır. Bunu da yeri gelmişken belirtmek istedim.

Ayrıca dosyalarımıza virüs bulaşması ihtimaline karşı "Ataçlı" hiçbir mail tarafımdan açılmayacaktır.

Şimdi maillerinizi bekliyorum.

Ve günün maili olarak ilk yazı. Birlikte okuyalım.

Sağlık Bakanı'nın dikkatine
Geçenlerde, yeni biri ile tanıştım. Uzun yıllar Sağlık Bakanlığı bünyesinde makine teknisyeni olarak çalışmış. Bakmış olmayacak kendi işini kurmuş. Bir yerden bir yere sağlık cihazı mı nakil olacak? O binadan sök, öbür binaya monte et. Hatta yan odadan sök, bir başka odaya nakil et. Bu kadar basit. Sağlık Bakanlığı bünyesinde acilen ihalelere katılmış. Yapılacak iş aynen, yukarıdaki gibi.

Burada olmamış. Neden mi ?

Parsellenmiş Sağlık Bakanlığı bünyesinden ayrıldığı ve düşük fiyatla ihale teklifi verdiği için; İhale Komisyonu tarafindan defalarca uyarılmış. Defalarca tartaklanmış... Örneğin küçük bir kalp cihazı için, harcanan emek, cihazi yerinden sökmek; harcanan zaman ise maksimum 6 saat. Sökmek takmak için.

Bu iş için verilen teklif 2001 fiyatları ile 300 milyon lira, diğer firmaların verdiği teklif ise 4 milyar ile 6 milyar arası.

2 milyarı teklif verenin cebine giriyor. Kalan 2 milyar acaba kimin cebine giriyor dersiniz ?

Sağlık Bakanı'na dikkatine sunuyorum.

Ahmet Fırat

Sağlık Bakanı'nı destekliyorum
Bizde yönetmeliklere uyan yok. Örnek olarak size Ankara Akköprü'deki Migros'ta bütün katlarda "Burada sigara içilmesi yasaktır. Cezası 189 Milyon TL" yazar. Ama herkes de bu alanda sigarasını içer, çalışan görevlilere iletildiğinde "Bizim yetkimiz yok" cevabını alıyorum. Bu yönetmeliği hangi kuruluş uygulayacaksa uygulasın. Sağlık Bakanı'nın verdiği bu kararı destekliyorum.

Can Yoldaş

Sahtekarlığa an be an şahit oldum
01/07/2001 tarihli Sabah gazetesinde Ozan Pezek'in hazırladığı "OGS otomatik kaçış sistemi oldu" başlıklı haberinde bahsettiği kaçış olaylarından birine geçenlerde bizzat şahit oldum.

Saat 18:50-19:00 arası bir saatte Boğaz Köprüsü'nün (1.Köprü) en sağdaki OGS gişesinden bir motosikletli kaçak geçiş yaptı.

Motosikletin plakası mavi bir naylonla örtülüydü. Aynı motosikletli biraz ileride sağda durarak plakasından naylonu söktü ve tekrar yoluna devam etti.

Belli ki adet edindiği bu kaçak geçişte yakalanmamanın verdiği rahatlıkla hareket ederek tedbiri erken elden bırakması, olayı başından beri takip ettiğim için bana aracın plakasını alma imkanı verdi. Gerekli işlemleri yapılacağı umuduyla, kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla

Burak Baturalp

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır