kapat
26.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Beşiktaş'tan lige merhaba


Trabzon ve Bursa maçlarına göre temposu düşük olan Beşiktaş, İbrahim ile perdeyi açtı. İkinci devrede Sertan farkı ikiye çıkardı
D.Bakır defansının göbeğindeki eski Beşiktaşlı Rahim'in hataları Beşiktaş'ın uzatmalarda İlhan ile 2 gol daha bulmasına yol açtı

Beşiktaş sahaya çıktığında tribünlerde birçok kişi gibi ben de gözlerime inanamadım. Danimarkalı kaleci Kjaer'in ısınırken sakatlanıp kalenin kendisine kalacağını Fevzi de herhalde rüyasında görse inanmazdı. Ama bu 'şok', 5. dakikada İbrahim'in şık vuruşuyla gol gelince atlatılmış oldu.

Düşündük ki; Beşiktaş, ilk yarıda arka arkaya atacağı gollerle maçı kopartabilir. Ama tam tersine, koca bir 40 dakika boyunca İnönü Stadı'na can sıkıntısı egemen oldu.

Hatta, 10. dakikadan sonra konuk ekibin 12 kişi oynadığı ortaya çıktı! Çünkü Beşiktaş'ın Norveçli santrforu Stavrum, rakip stoper gibi oynuyordu. Diyarbakır kalesine ortalanan her top Stavrum'un ayağına geldiğinde etkisini kaybediyor ve topu ayağına geçiren Diyarbakırlı futbolcu hemen hücuma katılıyordu. 40. dakikada attığı şutu ve ayakkabılı ayağıyla yapamadığını ayakkabısız biçimde yapmaya kalkıp, gol pası vermeye çalıştığı anı bir yana bırakırsak, Stavrum'un tek bir olumlu hareketi olmadı. 45 dakika boyunca tek bir kafa topu bile alamadı.

Futbol kaçtı gitti
Zaten Yılmaz Vural da oyuncularına sıkı markaj görevi vermişti. Engin, Nihat'la; önce Deniz, sonra da Murat, Tümer'le burun buruna oynayınca oyun kilitlendi. Futbol da ceketini alıp kaçtı. İlk yarıda gol dakikası hariç altı çizilecek tek bir pozisyon kaldı geriye. 20. dakikada İlhan-Nihat paslaşması sonunda Tümer'in dışarı çıkan şutu. Gol olmayı gerçekten hak eden bir hücum kombinasyonuydu bu...

İkinci yarıya Stavrum yerine Sertan ile başladı Daum... Ama Sertan'ın süratinin işe yaraması için Beşiktaş'ın kontratak oynaması gerekiyordu. Bu nasıl olacaktı? 60. dakikadan sonra Diyarbakır atakları başlayınca Sertan'a da gün doğdu! Bu arada, Diyarbakır'ın art arda gelen ataklarından birinde Deniz'in şutunu Fevzi son anda çeldi. Ama 67. dakikada tam istediği gibi bir top alan Sertan, kalecinin yanından ağları buldu, Beşiktaş'ı rahatlattı: 2-0.

Fark uzatmada geldi
Sonrasında Beşiktaş'ta İbrahim'in ve Sertan'ın yapayalnız çalışıp çabalamaları, D.Bakır'da Fazlı'nın 4 kişiyi çalımlayarakfgol atacağını sanması maçın futbolsuz görüntüsünü değiştiremedi. Ama maç boyunca istediği hiçbir şeyi yapamayan İlhan, uzatmalarda ortaya çıktı. Önce Bayram'ın akıl dolu taç atışında kaleci Cenk'in dışarı çıkmasından faydalanarak topu üçüncü gol olarak ağlara gönderdi: 3-0. Hemen ardından da takımının 4. golünü attı: 4-0.

Tribünler 3 puanın ve gollerin sevincini yaşıyordu. Ancak stattan çıktıktan sonra karşılaştığım Beşiktaşlı taraftarların kafasında şu sorular vardı:

Ronaldo gerçekten iyi bir savunmacı mı? Baya, neden takıma hiçbir katkı yapamıyor, neden savunma görevlerine hiç katılmıyor? Veit, takıma gerçekten katkı yapacak mı? Bu üç sorunun da üç yeni yabancı için olduğuna dikkat edin!

FARKIN MİMARLARI
İlhan uzatmalarda bulduğu iki golle farka imzasını atarken, Sertan da Beşiktaş'taki gol orucunu bozdu. Sertan, siyah-beyazlı forma ile son golünü tam 2477 gün önce 13 Kasım 1994'te Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı Samsun deplasmanında atmıştı. Ve Beşiktaş o sezon Daum yönetiminde şampiyon olmuştu.

Haşmet Babaoğlu

MAÇTAN NOTLAR

Daum 'Beyaz' dedi
Beşiktaş Teknik direktörü Daum, vefat eden eski asbaşkan Şevket Belgin'in anısına sahaya siyah formayla çıkılmasını kabul etmedi. Alman hoca, "Siyah forma futbolcuları küçük gösteriyor" deyince beyaz forma giyildi ve kollarına siyah bant takıldı. Maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yasin kesik yedi
Trabzonspor karşılaşmasında sakatlandığı için Bursa deplasmanında görev yapamayan Ümit iyileşince Yasin'in yerine 18 kişilik kadroya alındı.

Geçen sezon Beşiktaş forması giyen ama transfer döneminde Diyarbakırspor ile anlaşan Rahim, Murat Alaçayır ve Fazlı, maç öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Vefalı taraftarlar
İlk iki maçını bir puanla kapatan Beşiktaş'ı taraftarı yine yalnız bırakmadı. Beşiktaş taraftarının maç öncesi "Hoşgeldin Diyarbakır" tezahüratı yapması üzerine Diyarbakırlılar da Beşiktaş lehine bağırdı. Bu güzel tablo, Belgin için yapılan saygı duruşunda D.Bakırlılar'ın tezahürat yapması üzerine bozuldu.

D.Bakır'ın isyanı
Maçı Eski Açık'ta izleyen Diyarbakırsporlu taraftarlar kendilerine ayrılan 2 bin 500 kişilik bölümü tamamen doldurdu. Bir bu kadar yeşil-kırmızılı taraftarın dışarıda kalması üzerine yan bölümün de kendilerine verilmesini istedi, ama başaramadı. PAF Ligi maçını Beşiktaş 7-0 galip tamamladı.

www.superbahis.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır