kapat
26.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

SP ve AKP'nin arasına kimse girmek istemiyor


Birbirlerini görmeye dahi tahammül edemeyip, önce camilerini ayıran Ak Parti ve Saadet Partililer, Meclis binasından sonra, Genel Kurul salonunda da komşu olmayı reddettiler.
Saadet ile Ak Partililer arasındaki çekişme çözülemediği için ne Meclis binasında, ne de Genel Kurul salonunda oturma düzeni sağlanamadı. Genel Kurul salonunda oturma düzeni, milletvekili sayısına göre, en küçük partiden en büyük partiye göre, soldan sağa sıralanıyor. FP kapatılmadan önce DYP, en küçük parti olarak solda oturuyordu. Şimdi, en küçük parti Saadet. Saadet'in en sonra, Ak Parti'nin de onun yanında olması gerekiyor. Ancak, Ak ve Saadet kurmayları yan yana oturmak istemeyince, TBMM Başkanlığı, iki partiyi uzak tutup, olası tatsızlıkları asgariye indirecek şekilde oturma düzenini yeniden belirledi. Buna göre, Saadet ile AKP'lilerin arasına DYP grubunun oturması öngörüldü. Ancak DYP'den anında itiraz geldi. Grup Başkanvekili Turhan Güven, SABAH'a "Meclis Başkanlığı çok istiyorsa, ANAP'ı alsınlar ortaya. Biz tampon bölge olmayız. Asla kabul etmeyiz" dedi.

Meclis Başkanlığı, iki parti grup yöneticilerini, TBMM ana binasına yerleştirmekte de sorun yaşıyor. Tüm partilerin grup yönetim odaları, ana binanın ikinci katında bulunuyor. SP, kapatılan FP'nin bu kattaki tüm odalarını kullanmaya devam etme eğiliminde. İki parti komşu olmak istemediği için, FP odalarının bölünmesi formülü işe yaramadı.

AK Partililer de, "Aynı katta olmak istemiyoruz" diyince, Meclis Başkanlığı, bu parti için birinci katta oda ayarladı. Ancak, AK Partililer, hem grup yönetimi için, hem de Meclis başkanlık divanı üyeleri için aynı koridorda 6 oda istiyor. Oysa tüm partilerin Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, eski senato binasında oturuyor ve birinci katta altı oda yok. AKP'liler "Hepimiz, aynı koridorda oturmak istiyoruz" diyor.

DÜZEN BOZULDU
Meclis'te grubu bulunan partiler, Genel Kurul'da milletvekili sayısına göre soldan sağa sırayla oturuyor. En az milletvekili olan iki parti Saadet ve Ak Partisi'nin yan yana oturması gerekiyor. Ancak iki parti yan yana oturmak istemeyince, Meclis Başkanlığı düzeni bozup araya DYP'yi almak istedi. Bu kez de DYP'liler ikna olmuyor.

Şebnem HOŞGÖR

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır