kapat
26.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Zevk vermedi

Beşiktaş nihayet özlenen ve beklenen galibiyetini D.Bakır karşısında elde etti. Fakat galibiyet dışında istenen futbol, gol pozisyonu, güzel oyun maalesef sahada yoktu. Oyun genelde orta alan ağırlıklı, hatta dönem dönem Diyarbakır'ın hakimiyeti altında geçti. Konuk ekibin attığı şutların Beşiktaş'tan fazla olduğunu söylersek aradaki kıyaslamayı daha iyi yapabilirsiniz.

Beşiktaş için önemli olan galibiyetti ve elbette bunu başarmak güzel. Fakat galibiyetin yanında taraftarın beklentisi olan iyi futbol, heyecan mutlaka sahaya yansıtılmalı. Taraftar, büyük desteğine rağmen sahada görsel olarak istediğini alamadı. Beşiktaş'ta maç öncesi sürpriz gelişme Kjaer'in sakatlanıp Fevzi'nin kaleyi almasıydı. Şimdi sormak gerekir: Fevzi oynadı da ne değişti? Fevzi'ye güvenmek ve ona olan güveni arttırmak Beşiktaş'a fayda sağlayacaktır.

Sadece koştular

Beşiktaş'ta öncelikle defansif kurgusunu iyi yapmaya çalışan teknik direktör Daum, Diyarbakır karşısında bunda başarılı oldu. Fakat sağ kanatta oynattığı Veit'in defansif yönünden başka Beşiktaş'a faydası yoktu. Atağa çıkarken ve topu kullanırken sağ kanatta oldukça zayıf kalıyor. Bu maçta orta sahanın ortasında ön liberoda görev verilen Baya da beklenenden uzak bir futbol oynadı. Belki koştu, mücadele etti, çalıştı ama ofansta etkisizdi.

Beklenti içerisinde olduğum bir diğer oyuncu da Stavrum. Ama öyle görünüyor ki Norveçli futbolcu için beklemeye de biraz daha devam edeceğiz. En büyük özelliği ceza alanı içindeki gol vuruşları olan bu futbolcuyu maalesef istediği şekilde ne orta ne de iyi paslar atılabildi. Baskı kuramayan Beşiktaş'ta Stavrum'dan kontrataklarda ve bire birde birşeyler beklemek fazlasıyla iyimserlik olur.

Peki iyi futbol yok ama nasıl bu kadar çok gol var? Onu da Diyarbakır'ın defans hataları, oyundan düşmesi ve İlhan'ın kalitesi olarak açıklayalım.

Özet olarak futbol yok ama goller var, 3 puan var, galibiyet var. Daha iyilerini de gelecekte bekleyelim.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır