kapat
26.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sararıp soldu


Bir zamanlar iyi kazanan meslekler arasında yer alan ve fahiş plaka fiyatları nedeniyle dikkati çeken taksiciler Kasım ve Şubat krizlerinden sonra kan ağlıyor.
İstanbullular'ın taksiye binmemesi ve LPG fiyatlarına gelen zamlar yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini, meslektaşlarının üçte birinin işsiz kaldığını belirten taksiciler, "Zamlar devam ederse biz de kontak kapatmak zorunda kalacağız" diye konuşuyor... Gündelikçi taksi şoförleri ise evlerine para götüremediklerini söylüyor.

Ekonomik kriz en çok taksici esnafını vurdu.. Halk taksiye binmiyor... Bu yetmezmiş gibi LPG fiyatlarındaki artış ve korsan taksicilerin haksız rekabeti esnafı bitiriyor...

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir ara 120 milyar liraya kadar yükselen taksi plaka fiyatlarının 90 milyar liraya kadar düştüğünü söyledi.

İstanbul'daki taksi sayısının 18 bin civarında olduğunu belirten Kaçanoğlu, "Şehrin nüfus yoğunluğu, toplu taşıma araçlarının etkinliği ve ücreti ile ekonomik düzeyi göz önünde tuttuğumuzda bu sayının yeterli olduğu görülüyor. Ancak en az 4-5 bin ticari araç korsan olarak çalışıyor. Son aylarda LPG fiyatlarına yapılan aşırı zamları da düşündüğümüzde ortaya çok karanlık bir tablo çıkıyor. Bugün ekonomik kriz nedeniyle yaklaşık 6 bin taksici işsiz; evine ekmek götüremiyor. Ayrıca çalışanların çoğu da doğru dürüst hasılat elde edemiyor. İstanbul'da krizden en çok etkilenen esnaf kesimi kuşkusuz taksicilerdir" dedi.

YÜZDE 25 UCUZLADI
Son dönemlerde plaka fiyatlarının da düştüğünü kaydeden Kaçanoğlu şöyle konuştu: "Plaka alım-satımları neredeyse durma noktasına geldi. Kriz öncesinde 120 milyar lira civarına yükselen taksi plaka fiyatları şu anda 90-100 milyar liraya kadar indi."

Taksi plakalarının satışının yapıldığı Bağcılar'daki Oto Center yetkilileri de son günlerde plaka ve araçlarını satmak isteyen taksicilerin sayısında artış olduğunu belirterek, "Ancak fiyatlar öyle düştü ki bir çoğu satış yapmadan evlerine dönmek zorunda kalıyor" diye konuştu.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır