kapat
26.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hizbullah itirafçısına cadde ortasında infaz


1998'e kadar Hizbullah'ın askeri kanat sorumluluğunu yapan daha sonra itirafçı olan Şaban Elaltunteri ve oğlu Muharrem İstanbul Esenler'de yol ortasında öldürüldü
Beykoz Operasyonu'yla çöküş sürecine giren Hizbullah'ın yine aynı operasyonda öldürülen elebaşısı Hüseyin Velioğlu'nun eski şoförü ve örgütün eski askeri kanat sorumlusu olan, 1998'de yakalanınca itirafçılığı seçen Şaban Elaltunteri ile oğlu Muharrem Elaltunteri uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Esenler Terazidere Caddesi Ayvalıdere Köprüsü altında, dün öğle saatlerinde meydana gelen olay şöyle gelişti: Bayrampaşa'daki tatlıcı dükkanına doğru, 34 GS 4062 plakalı Renault Megane marka arabasıyla yola çıkan Şaban Elaltunteri (42) ile oğlu Muharrem Elaltunteri (22) köprüaltındaki kırmızı ışıkta durdukları anda, kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Olay sonrası görgü tanıkları tarafından Şişecam istikametine kaçtıkları bildirilen zanlıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir operasyonu bir süre telsizle idare ettikten sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

KORUMASINI ALMADI
Yargılanıp 12 yıl 6 ay hapis cezası aldıktan sonra itirafçı statüsünde bildiklerini anlatan ardından da kendisine bir yakın koruma tahsis edilen Şaban Elaltunteri bu sabah korumasını yanına almadı. Altunteri'nin koruma ile telefonlaşmadan oğlunu da yanına alıp kendilerine ait Bayrampaşa'daki tatlıcı dükkanına gitmek için evden çıktığı öğrenildi. Polis koruma, Elaltunteri ve oğlunun dükkana gelmesini beklerken ölüm haberini aldı. Beykoz Operasyonu'nda ölü ele geçirilen Hüseyin Velioğlu'nu teşhis edenlerden biri olduğu bildirilen Şaban Elaltunteri'nin kullandığı arabanın sahibinin ise Yasin Mankal olarak tespit edildi.

Bir süredir, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 koruma polisinin şehit edilmesi eylemini gerçekleştiren Hizbullah timinde görev aldığı öne sürülen ve bir süre önce polisle girdiği çatışmada öldürülen 'Veli' ve 'Ejder' kod adlı Hasan Sarıağaç, Şaban Elaltunteri ile bir başka itirafçı olan Abdülaziz Tunç'a yönelik suikast hazırlığı yapıldığına dair iddialar vardı.

Ferat GÜLVER-Neslihan KESKİN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır