kapat
26.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Güvener şarapçı oldu


Ünlü spekülatör Halil Güvener, Çeşme'deki üzüm bağının ortasında kurduğu fabrikada şarap üretimine başladı. Güvener, Güler Sabancı'ya rakip olacak
Borsanın ünlü spekülatörleri arasında gösterilen, şimdilerin SPK yasaklısı Halil Güvener "şarapçı" oldu. Uzun bir süredir Çeşme'deki arazisinde şaraplık üzüm yetiştiren ve sık sık fabrika kurma hayalinden söz eden Güvener, dün bu hayalini gerçekleştirdi. Şarap fabrikasının çarklarını döndürmeye başlayan Güvener, şarapçılık konusunda Güler Sabancı'ya rakip olacak. Ürettiği şarapların sadece Çeşme'deki fabrikada ve Maçka'da kuracağın 'şarap butik'te satılacağını anlatan ünlü spekülatör, "Fabrikada cabarnet üzümlerinden şarap yapılacak. Bu şarapların sertliklerinin giderilmesi için beklemesi gerekiyor. Bu nedenle 2002'den itibaren satmaya başlayacağız" diyor.

Borsanın şimdilerde pek tadının kalmadığını söyleyen Güvener, son dönemde hafta sonlarını Çeşme'de bağların ortasındaki şarap fabrikasına yönelik çalışmalarla geçiriyordu. 1987 yılında 4 bin dönüm bağın yüzde 50'sine 5.6 milyon dolar ödeyerek ortak olan Güvener, fabrikanın ise tamamına sahip. "Fabrikadaki teknoloji sadece Sabancı'ların şarap tesislerinde var" diyen Güvener, Türkiye'de bağın ortasına fabrika kurarak bir ilke imza attıklarını de söylüyor.

550 BİN LİTRE ÜRETİM
Dünden itibaren üretime geçen fabrikada 550 bin litre üretim yapılması planlanıyor. Cabarnet sauvignon üzümlerinden üretilecek şaraplar, sofralık olmadığı için 40 yıl boyunca saklanabiliyor.

Hacer GEMİCİ

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır