kapat
26.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Emekli asker Amerikan sırlarını Libya'ya satmış
Amerika'da FBI ajanı Robert Hanssen'den sonra yeni bir casus krizi daha. Hava Kuvvetleri'nden emekli kıdemli başçavuş Brian Regan (38), ABD'nin casus uydularıyla ilgili bilgileri bir başka ülkeye satmakla suçlanıyor. Yetkililerin ismini gizli tuttuğu bu ülkenin Libya olabileceği belirtiliyor. FBI tarafından tutuklanan Regan'ın Ağustos 2000'de emekli olduktan sonra casusluğa başladığı ifade ediliyor. Emekli çavuş, Almanya'ya gitmek üzereyken havalimanında yakalandı.

ABD ordusunu ilk kez havacı general yönetecek
ABD Başkanı George W. Bush, Genelkurmay Başkanlığı'na, uzay araştırmaları ve savaşları biriminin başında bulunan Hava Kuvvetleri'nde General Richard Myers'ı atadı. Bu atamayla ülke tarihinde ilk kez Genelkurmay'ın başına bir karacı değil havacı gelmiş oldu. 59 yaşındaki Myers, 1998-2000 yıllarında Colorado eyaletindeki Uzay Komuta Merkezi'nin başında bulunuyordu.

Çin'de ikiz panda doğdu
Çin'in Siçuan bölgesindeki Wolong Dev Panda Türü Koruma-Araştırma Merkezi'nde dün sabah ikiz panda dünyaya geldi. 11 yaşındaki anne panda, suni dölleme yöntemiyle iki erkek yavru doğurdu. İkizlerden biri 177 gram ağırlığında ve biberonla beslenmek için annesinden ayrıldı. Pandalar sadece bir yavruyu emzirebiliyor.

Japonya'da yine deprem
Japonya'nın batısında dün şiddetli bir deprem meydana geldiği, ancak can ve mal kaybı olmadığı bildirildi. 5.3 büyüklüğündeki depremin Kyoto'da yerin 10 kilometre altında olduğu belirtildi. Deprem nedeniyle bölgedeki tren seferlerinin askıya alındığı bildirildi.

Limonlu çay, cilt kanserine birebir
Arizona Üniversitesi tarafından yapılan araştırma limonlu çayın cilt kanserine yakalanma riskini düşürdüğünü ortaya koydu. 450 kişi üzerinde yapılan araştırmada limonlu çay içenlerin kansere yakalanma riskinin içmeyenlere oranla yüzde 70, siyah çay içenlere oranla ise yüzde 40 düşük olduğu vurgulandı. Uzmanlar, soğuk içeceklerin sıcaklara oranla cilt kanserini önlemede daha az etkili olduğunun da altını çizdi.

Sigara ve alkol Rusları öldürüyor
Rusya'da maddi olanaksızlar, sigara ve alkol erken ölümlere yol açıyor. Ülkede erkeklerin ortalama yaşam sürelerinin 59 yıla indiği belirtildi. Amerika'nın 1931'deki ortalama yaşam süresine eşit olan bu rakamın düşüklüğüne yeteri kadar sağlık bakımı yapılamaması sebep gösteriliyor. Uzmanlar şu an 144.5 milyon olan ülke nüfusunun önümüzdeki 50 yıl içinde 104 milyona düşeceğini vurguluyor.

Japonlar felç yapan geni buldu
Bir Japon araştırma ekibi felce yol açan gen buldu. Buluş, felç riski taşıyan insanlara erken uyarı yapma yolunu açtı. Bu tür felç olayı genellikle keskin bir baş ağrısından sonra ortaya çıkıyor. Ekip, geni, 179 kadar SAH (bir tür beyin kanaması) hastasına ait genetik bilgiler üzerinde çalışma yaparak buldu. Buluş, American Society of Human Genetics dergisinin Ekim sayısında yayımlanacak.

Savaş Süzal

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır