kapat
26.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İranlı mollalar köpeklere taktı


İran'da son bir haftadır makyajlı kadınlara, vitrin mankenlerine ve köpek sahiplerine baskın düzenleniyor
Köpek gezdirmek yasaklandı. Televizyon ve camilerde "köpek beslemek İslam'a aykırıdır" deniliyor

İran'da mollalar bu kez de köpeklere savaş açtı. İslam'a göre "kirli" sayılan köpeklere açılan savaş kapsamında sokakta köpek gezdirenler tutuklanıyor, köpekler acımasızca öldürülüyor. Gazetelerde ve televizyonlarda köpeklerin yol açtığı hastalıklar anlatılıyor; camilerde imamlar Hazreti Muhammed'in hadislerinden örnekler vererek "köpeklerle oynamayanların mübarek sayılacağını" söylüyor.

"KÖPEK BESLEYENİ İÇERİ TIKARIM"
Köpeklere karşı savaş Mollaların önde gelen isimlerinden Ayetullah Muhammed Yazdi'nin "Köpekler sokaklarda dolaşmamalıdır. Çünkü köpekler pistir" sözleriyle başladı. Yazdi, kendisini eleştiren Hayvanlara Zulmün Önlenmesi Topluluğu'na verdiği cevapta istediği kişiyi hapsetme yetkisinin olduğunu hatırlatarak, dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Hayvanseverlere, "Zamanınızı sokaklarda köpeklerin peşinde dolaşarak geçirmeyin. Daha önemli meselelerle ilgilenin" mesajını gönderdi.

İran sokaklarında köpek gezdirmek yasak. Köpeğini gezdirirken yakalananlar tutuklanıyor. Sokaklardaki, başıboş köpekler da polis tarafından görüldüğü yerde öldürülüyor. Köpek sahiplerine düzenli olarak baskınlar düzenlenerek belgeleri kontrol ediliyor. Yasalara göre köpek beslemeye sadece "koruma amaçlı" olarak izin veriliyor. Bu nedenle köpek sahipleri küçük köpeklere bile "büyük köpek" belgeleri çıkartmaya gayret ediyor. Köpekleri teker teker inceleyen polisler, köpeğine sahte belge çıkaran kişileri tutukluyor. Köpekler de el konularak öldürülüyor. Belgelerinde ya da aşılarında en ufak bir eksik olan köpekler de aynı kadere uğruyor.

"ŞEHİTLER NEYSE Kİ BU GÜNLERİ GÖRMEDİ!"
Din adamları camilerdeki vaazlarında sürekli olarak köpek beslemenin İslam'a aykırı olduğunu vurguluyor. Sert demeçleriyle dikkat çeken din adamlarından Golemreza Hassani'nin Urmiye kentinde verdiği vaaz buna iyi bir örnek: Köpek sahiplerini tutuklayan, kısa bacaklı köpeklere el koyan onurlu polis ve hakimlerimize teşekkür ederim. Irak savaşında şehit olup insanların köpeklerle oynadığı günleri görmeyenlere ne mutlu. Artık toplumumuzda kadınlar şapka takıyor, erkekler köpek gezdiriyor...

10 EMİR: BİRA, ŞARAP VE KÖPEKTEN UZAK DURUN
Şu günlerde televizyonlarda yayınlanan özel programlara çıkan sağlık uzmanları köpeklerin saçtığı hastalıkları sıralıyorlar. Mollaların sahip olduğu gazetelerde Hazreti Muhammed'in köpekler hakkındaki hadislerinden örnekler verilerek köpek beslemenin İslam'a aykırı olduğu vurgulanıyor. Kutsal Kum kentindeki İslami Propoganda Bürosu'nun dağıttığı "Bilmeniz gereken her şey" adlı kitapta pis olduğu söylenen ve uzak durulması gereken 10 şey arasında köpekler; bira, şarap ve kafirlerle birlikte anılıyor.

Baskılar yüzünden köpek sahipleri sokağa çıkamaz oldu. Kalabalık yerlere gitmek yerine, kapı önünde köpeklerinin ihtiyaçlarını gizlice gidermeyi tercih ediyorlar. Bunlara rağmen özellikle zengin kesimde köpek sayısında artış var. Birçok kişi köpek besleyen arkadaşları sayesinde köpek sahibi oluyor. Vitrinlerinde kuşlara yer veren hayvan mağazalarında da köpekler tezgah altından, gizlice satılıyor. Satıcılar sadece güvendiği müşterilerin kulaklarına "Köpek ister misiniz?" diye fısıldıyor.

İslam'a göre köpek "kirli"
İran'lı din adamları köpek yasağına gerekçe olarak Hz. Muhammed'in hadislerini gösteriyorlar. Hadislerde tam 530 kere köpekten söz edildiğini belirten İran'lı din adamlarının yorumuna göre, Hz. Muhammed köpeklerden "kirli" olarak söz ediyor ve sadece çoban köpeği ya da bekçi köpeği olarak kullanılmasının caiz olduğunu söylüyor. Mollalar'ın köpek katliamına gerekçe olarak gösterdiği hadislerden bazıları şu şekilde:

"İçinde köpek ya da resim bulunan eve melekler girmez."

"Köpeğin yaladığı eşyaları 7 kere yıkayın, bir kez de toprakla ovun."

"Av, çoban ve bekçi köpeği dışında köpek besleyenler servetlerini kaybederler..."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır