kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kuşhan'a reklam cezası


TTB, Doktor Muzaffer Kuşhan'a "tanıtım kurallarına aykırılık"tan 25 milyon lira para cezası verdi
Türk Tabipler Birliği, (TTB) Yüksek Onur Kurulu, ünlü beslenme ve diyet uzmanı Muzaffer Kuşhan'ın da aralarında bulunduğu 28 hekime çeşitli suçlardan dolayı ceza verdi. TTB Yüksek Onur Kurulu'nun, geçen ay yaptığı toplantı sonuçları açıklandı. Kurul toplantı sonunda, beslenme ve diyet konularındaki çalışmalarıyla tanınan Dr. Muzaffer Kuşhan'a, "tanıtım kurallarına aykırı davranması" nedeniyle para cezası verilmesine karar verdi.

MEVZUATA AYKIRI İLAN YASAK
"Sağlıkta Reklam Tanıtım Mevzuatı"na uymadığı belirtilen Kuşhan'ın, "mesleklerini uygulayan hekimler, hastalarını kabul ettikleri yer ile muayene saatlerini ve uzmanlıklarını bildiren ilanlar verebilirler. Diğer biçimde ilan, reklam ve benzerlerini yapmaları yasaktır" hükmüne aykırı davrandığı bildirildi. Onur Kurulu, Kuşhan'la birlikte 11 hekime tanıtım kurallarına uymadıkları gerekçesiyle çeşitli miktarlarda para cezası verdi. "Meslek uygulamasında hastaya gerekli müdahaleyi tam ve zamanında yapmamak", "yayın etiğine aykırı davranmak", "iki ayrı yerde muayene açmak", "reçetelerde usulsüzlük" gibi suçlar nedeniyle de 9 hekim, çeşitli sürelerle geçici olarak men edildi.

Gerekirse "Dr." unvanımı alsınlar, gene yapacağım!
TTB Onur Kurulu'nun "Reklam ve rekabet koşullarına uymadığım" için bana 25 milyon TL ceza verdiği doğru. Ceza vermelerinin nedeni benim bir gazetede insanlara fazla kilolarından nasıl kurtulacaklarını anlatan dizi röportajımın çıkmasıdır. Bu röportajın tanıtımında televizyonda gösterilen reklamlardan dolayı bana ceza verildi. Oysa ben ücretsiz olarak insanlara bildiklerimi gazete yoluyla anlattım. Çünkü bu ülkede benim tedavi merkezime gelemeyecek insanlar var. İnsanlara hizmet ettiğim için cezalandırıldım. Bir de benim rekabet koşullarına uymadığım söyleniyor. Ben Türkiye'nin ilk tek ve yatırarak diyet uygulatan hastanesinin başhekimiyim. Benim rakibim yok ki kiminle rekabet edeyim. Doktorluk adına yanlış bir uygulama yaptığıma inanmıyorum. Hatta gerekirse ismimin başındaki Doktor ünvanını bile kaldırarak bu hizmeti insanlara götürürüm. Cezası neyse de çekmeye hazırım.

Öge DEMİRKAN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır