kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çocuklara yönelik karakol kuruluyor


Suça karışan çocuk suçlulara yönelik olarak Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yeni bir uygulama başlatılıyor. Proje kapsamında bir çocuk karakolu kuruluyor.
Çocuk Karakolu Projesi kapsamındaki ilk uygulama ise pilot bölge olarak seçilen İstanbul'da gerçekleştirilecek. 1995 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi çerçevesinde tasarlanan projeyle çocuk suçluların psikolojik olarak zarar görmeden topluma kazandırılması hedefleniyor.

Bahçeşehir'de kurulacak olan Çocuk Karakolu, son teknolojinin ürünü teknik malzeme ve gereçle donatılacak. Özel yetiştirilmiş Astsubay ve Uzman çavuşların görev alacağı karakolda, Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan iki görevli, özel yetiştirilmiş sivil memurlar, çocuk doktoru ve psikolog da görev yapacak.

İstanbul'da jandarma bölgesinde suça karışmış veya etkilenmiş 8 ile 16 yaş grupları arasındaki çocuklar, doğrudan Bahçeşehir Karakolu'na getirilecek. Karakola getirilen çocuklar, karakoldan öte adeta bir çocuk yuvası ile karşılaşacak. Çocuk karakolunda, çocuk suçluların rahat edebilmeleri ve eğitimlerinin sağlanması amacıyla da bilgisayarların yanı sıra her yaşa uygun oyuncuk ve oyun alanı da oluşturulacak. Çocuk karakolu sadece suçlu çocuklara değil, çeşitli olaylardan etkilenen görgü tanığı durumundaki çocuklara da hizmet verecek. Olaylar karşısında psikolojik olarak etkilenen çocuklara burada psikolojik amaçlı eğitim de verilecek.

Suça karışmış veya etkilenmiş çocuklar, doğrudan çocuk karakoluna getirilecek. Bir oyun bahçesi gibi hazırlanacak olan karakolda misafir gibi davranılacak olan çocuklarla, eğitim gören astsubay ve uzman çavuşlar doğrudan ilgilenecek. Sivil memurlar tarafından her türlü ihtiyaçları karşılanacak olan çocuk suçlulara, burada eğitim verilecek ve psikolojik tedavi uygulanacak.

Bu yöntemle çocukların topluma kazandırılmasına çalışılacak. Karakolda ayrıca Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan gelen iki görevli de görev yapacak. Çocuk suçlularla yakından ilginecek olan bu görevliler de çocuğun aile ortamına alışmasında rol oynayacak. Savcının talimatı doğrultusunda çocuklar ailelerine teslim edilecek. Ailesi bulunmayan çocuklar ise Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yurtlarına yerleştirilecek.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır