kapat
18.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.sahibinden.com
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

'Faizler yüzde 60'a inmeli'


Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti, dün yine net mesajlar verdi. "Faizler yüzde 60'a inmeli" diyen Serdengeçti, dolara 3 haftadır müdahale olmadığını söyledi
Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, doların yükselişi nedeniyle verdiği rahatlatıcı mesajlara dün de devam etti. Piyasaya 2-3 haftadır müdahale etmediklerini belirten Süreyya Serdengeçti, döviz piyasasında sürekli olarak Merkez Bankası'nın müdahalesiyle sağlanan bir istikrarın gerçek olamayacağını söyledi. Serdengeçti, bu durumda enflasyon hedeflemesine geçminin mümkün olmadığını vurgulayarak kurun uzun vadede değerinin belirleneceği yerin piyasa olduğunu bildirdi.

İç borcun sürdürülebilirliğine dair kuşkular nedeniyle faiz oranlarının öngörülenin üzerine çıktığını belirten Serdengeçti, faizlerdeki genel seviyenin yüzde 60'lar düzeyine inmesi gerektiğini kaydetti. Serdengeçti, bankacılık sisteminin rehabilitasyonu konusunda büyük aşama kaydedildiğini, kamu maliyesindeki düzelmenin hızla sürdüğünü belirtirken, şöyle konuştu:

"Ekonomiye ilişkin beklentiler daha olumlu olmalıydı. Fakat böyle bir durum gerçekleşmedi. Haziran sonunda faizlerin yüzde 110 düzeyine çıkmasıyla herkes kuşkuya düştü. Ama bugün iç borcun sürdürülebilirliğine ilişkin kuşku yok. Öngörülen faiz, olması gereken seviye yüzde 60'lar seviyesi. Kuşkuların giderilmesiyle beraber bu seviyeye gelinebilir diye düşünüyorum."

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır