|
|
 |
| |
|
Ata'ya söz verdi
2003'te Paris'teki Dünya Şampiyonası'nda ve 2004'teki Atina Olimpiyatları'nda madalya alacağına söz veren Süreyya Ayhan, "Türkiye'ye bu onuru mutlaka yaşatacağım" dedi
Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede 8. olan milli atletimiz Süreyya Ayhan, dün yaptığı Anıtkabir ziyaretinde, "Atam sana söz veriyorum 2004 yılında Atina Olimpiyatları'nda mutlaka madalya alarak Türkiye'ye döneceğim" dedi.
Dünya Şampiyonası'nda güçlü rakiplerle mücadele ettiğini belirten Süreyya Ayhan "Rakiplerim belliydi. Benim hedefim onları geçmekti. Elimden geleni yaptım. Hiçbir taktik hatası yapmadım. Ancak hafif sakatlığım nedeniyle biraz zorlandım" yorumunu yaptı.
Bir tek finişi düşündüm
Ayhan, "Kısmet final koşmakmış. Ben başarılı olduğuma inanıyorum. Amacım 2003 yılında Fransa'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ve en büyük hedefim olan Atina'da yapılacak Olimpiyatlar'da madalya almaktı. Bunu da Ata'nın huzurunda söylüyorum. Mutlaka bu madalyayı Türkiye'ye getireceğim"diye konuştu.
1500 metre startı verildiği anda çok heyecanlandığını ifade eden Ayhan, "Start verilince hiçbir şey düşünmedim. Sadece finişi düşündüm. Bir atlet veya bir sporcu yarışmalarda sadece kendi hedefini düşünür. Ben de bu hedefe ulaştım" ifadesini kullandı.
Reklamcılar peşinde
23 yaşındaki Süreyya Ayhan, bu ay Çin'de yapılacak Üniversite Oyunları ve Tunus'ta yapılacak Akdeniz Oyunları'nda 1500 metrede madalya peşinde koşacak. Sporcumuz, bu iki şampiyona sonrası Almanya'ya gidip sağlık kontrolünden geçtikten sonra gelecek sezon için çalışmalarına başlayacak.
Ayhan'ın peşine onu banka reklamında oynatmak isteyen reklamcılar düştü. Projenin hazır olduğunun belirtilmesine rağmen atletimiz düşünmek için süre istedi.
ALİ ERDOĞAN
|
|
 |
|