kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Aslanlar gibi


G.Saray'ın yedekleri, İtalya Şampiyonu'nu oynatmadı. Jardel'in pasında Suat perdeyi açtı. Batistuta, Totti, Montella'lı Roma, beraberliği 85'te kurtarabildi
G.Saray, İtalya Şampiyonu Roma ile Berlin'de oynadığı maçta 10 eksiğine (Ümit Karan, Ümit Davala, Hasan, Berkant, Ergün, Arif, Bülent Korkmaz, Hakan, Popescu, Kerem) karşın göz doldurdu. Teknik direktör Lucescu, Sergen'li sistemini Avrupa'nın en iyi ekiplerinden birine karşı deneme fırsatı bulurken, yedeklerin son durumunu da gözlemledi. Sergen, tek forvet Jardel'e en yakın isim olarak, geçen sezonki Hagi gibi oynarken, çift ön liberolu (Bülent Akın, Suat) sistem Roma'ya orta alanda oyun kurdurtmadı.

Sıcak futbolu etkiledi
Sıcak futbolu olumsuz etkiledi. İki ekibin de kendini fazla sıkmadığı ilk 15 dakika sonrası oyun yavaş yavaş tempo kazanmaya başladı. İlk ciddi tehlike G.Saray'dan geldi. 17'de Mendez soldan girdi, Jardel önünde 3 Romalı olduğu için arka direğe hareketlendi. Ama Mendez yerden kesince Roma defansı kornere attı. 20'de karşı karşıya pozisyonda Mondragon'u geçemeyen Batistuta, 25'te Emre Aşık'ın hatasıyla kapılan topta Montella'yı kaçırdı, ama bu futbolcunun son vuruşu kötüydü: Aut. Montella bir de 29'da şansını denedi, Capone'yi geçemedi.

Jardel&Suat işbirliği
Perez'in 34'te başlattığı atakta, Jardel soldan kaçan Suat'ı görmek yerine şutu tercih etti, ama yumuşak vuruşu Antonioli'yi zorlamadı. İki dakika sonra Mendez'in ortasına Jardel röveşatayı çaktı. Antonioli güçlükle kornere attı. İlk yarı biterken Jardel 10 dakika önce yapmadığını yaptı. Soldan kaçan Suat'ı gördü. Kaptan, yerden uzak köşeye çaktı: 1-0.

İkinci yarı havanın serinlemesiyle oyunun daha tempolu geçeceğini umanlar hayal kırıklığına uğradı. Teknik direktörlerin çok sayıda adam değiştirmesi ve Roma'nın gereksiz sert futbolu oyunun sık sık kesilmesine yol açtı.

Defans uyudu, Batigol çaktı
Batistuta'nın 60'taki frikiğinde baraj dağıldı, ama Mondragon dağılmadı; korner. 62'de Ayhan'ın ceza alanı içinde pasına Faruk bekletmeden vurdu, Antonioli çok iyi uzandı. 82'de Zebina'nın auta giden kafası, 83'te Tommasi'nin, 84'te Cassano'nun Mondragon'da kalan şutları golün sinyali gibiydi. Ve 85'te Balbo sağdan kesti. Defans, Delvecchio dışarıdan çevirdi diye bırakınca Batigol affetmedi: 1-1.

İkinci yarıdaki durgunluğu şöyle bir örnekle açıklayalım. Roma'nın beraberlik golünden sonra 86'da Sabri, 87'de Ufuk sahaya girdiğinde santra daha yapılamamıştı.

Süper Capone
Terim döneminde de sağda oynamaktan rahatsız olan Capone, dün liberoydu. Popescu gibi bir dünya devini aratmayarak sahanın yıldızı oldu.

Ayıboğan Vedat
Bu sezon defansın banko isimlerini en çok zorlayacak futbolcu olacağını bir kez daha gösterdi. Roma'nın yıldızlarıyla çok iyi mücadele etti.

Sergen'de ışık
Toparlanıyor. Tek sorunu kilo.. Ağırlık, hızını ve temposunu etkiliyor. Ama tekniği ile Roma defansının içinde bile iş yapabildi.

Ayhan çok zor
Sanki Beşiktaş'ta niye oynamadığını kanıtlamaya uğraşıyor. İyi bir hareket yapsa bile, peşinden topu mutlaka kaybediyor. Çok güçsüz; topla gidemiyor.

Serkan göz kırptı
İkinci yarıda şans buldu. Jardel'den daha hareketliydi. Yedeklik onu hırslandırmış. Gol bölgelerinde topla buluşamadı.

Yaşar YALÇIN

www.sigortam.net


www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır