kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vekiller deprem brifingine gitmedi


Prof. Aykut Barka'nın olası İstanbul depremine karşı yapılması gerekenleri anlattığı toplantıya 69 vekilden sadece 11'i katıldı
Deprem Konseyi, olası bir Marmara depremine karşı İstanbul milletvekillerine bir brifing verdi. Ancak, 69 millletvekilinden sadece 11'i brifinge katıldı.

DSP'den 8, DYP'den 2, MHP'den 1 milletvekilinin katıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Aykut Barka, siyasileri uyararak şöyle dedi: "Deprem tehlikesi İstanbul'da önemli bir risk oluşturmaktadır. Bu risk bazı tahminlere göre 100 bine yakın can kaybı ve 50-100 milyar dolar mertebesinde ekonomik kayıpları ifade etmektedir. Bu toplantının amacı sizlere birinci elden bilgi vermektir. Bu bilgiyi aldığınız andan itibaren, göreviniz ve sorumluluklarınız başlıyor."

Tarabya Oteli'ndeki toplantıya milletvekillerinin yaz tatili nedeniyle toplantıya katılmadığı öne sürülürken, Prof. Barka, Eylül ayında yapılacak ikinci toplantıya daha çok katılım beklediğini söyledi.

Siyasilerden deprem tehlikesini Meclis gündemine taşımasını isteyen Prof. Barka, şöyle konuştu:

'TEHLİKE MECLİS'E ANLATILMALI'
"Son iki yıl içinde Cumhurbaşkanı dahil, Başbakan ve diğer üst düzey yöneticilerle görüşme fırsatı buldum. Ancak özellikle İstanbul konusunda olumlu bir gelişme sağlayamadık. Sizler bu olayı Meclis gündemine taşıyabilir, bir komisyon kurabilirsiniz. Önerge vererek hükümetin ilgisini çekebilirsiniz."

Türkiye'de araştırmalarına kaynak ayrılmadığının altını çizen Barka, "Hâlâ İstanbul'un deprem riskinin detayı bilinmiyor. Bu yalnızca 5-6 bin dolarlık bir proje" dedi.

Safa KÖKTENER Ğ Nebahat KOÇ

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır