kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ak Parti umarım dersini almıştır


ANAP lideri Mesut Yılmaz, Ak Parti'yi değerlendirirken 'Meclis'te rahatsızlık yaratmayacaklarını umuyorum' dedi
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, yenilikçilerin kurduğu Adalet ve Kalkınma Partisi için "Umarım geçmiş tecrübelerden ders çıkaran bir parti olur" dedi.

Yılmaz, gazetecilerin "Ak Parti'yi yenilikçi bulup bulmadığını" sorması üzerine "O konuda bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Ama umuyorum ki, geçmiş tecrübelerden ders çıkaran bir parti olur. Meclis'te rahatsızlık yaratmaz" dedi. Yılmaz, "AK Partiyi siyasette rakip olarak görüyor musunuz?" sorusuna ise "Bütün siyasi partiler hem rakibimizdir, hem de iş birliği yapacağımız partnerlerimizdir" karşılığı verdi.

HERKES GÖRECEK
Gazetecilerin, ulusal güvenlikle ilgili sözlerine PKK'nın yaygın organından destek geldiği hatırlatmasını yapmaları üzerine şunları söyledi: "Ben teker teker tepkileri değerlendirmiyorum. Ama bu tartışmanın Türkiye için yararlı olduğu görüşünü muhafaza ediyorum. Bir ay sonra Meclis'e Anayasa değişikliği gelecek. Bu kuşkularımın yerinde olup olmadığını herkes görecek."

Yılmaz, Başbakan Ecevit'in kendisinin sözlerini şaşırtıcı bulduğu açıklaması hatırlatılınca da, "Türkiye'de ulusal güvenlik kavramı çerçevesi demokratik ülkelerden çok daha geniştir. Bu da Türkiye olarak Avrupa Birliği ile bütünleşmek için atmamız gereken demokratikleşme adımlarını şu anda en azından tehlikeye sokuyor. Umarım ki benim kuşkularım yersiz çıkar" diye konuştu.

Yılmaz, ulusal güvenlik tartışmasını MGK'da dile getirip getirmeyeceğinin sorulması üzerine, "MGK'da zaten aşağı yukarı her toplantıda bu konular gündeme gelir. Gündeme gelirse biz de görüşlerimizi söyleriz" dedi.

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır