kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kabinedeki bakan sayısı azalmayacak


Ortaklarının bakan sayısının azaltılmasında hemfikir olduğunu belirten Ecevit, "Ancak bunun sırası değil. Ortalığı karıştırmanın alemi yok" dedi
Başbakan Bülent Ecevit, devlet bakanlıklarının azaltılmasına ilişkin eylül ayında gündemlerinde bir çalışmanın olmadığını söyledi. Ecevit, bakan sayısının azaltılmasının sırası olmadığını ancak, seçime doğru bu değişikliklerin hayata geçirilebileceğini belirtti.

Başbakan Ecevit, açılışlarda bulunmak üzere gittiği Kırşehir'in Hacıbektaş ilçesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Devlet Bakanlıklarının azaltılması konusunda 3 liderin eylül ayında çalışma yapacağı iddiaları üzerine Ecevit şu yanıtı verdi:

"Gündemimizde öyle bir konu yok. Aslında 3 parti de bakan sayısının azaltılmasını istiyor ama hepimiz bunun şimdi sırasının olmadığını düşünüyoruz. Seçime giderken elbette partiler bakan sayısını yeniden gözden geçirebilecektir. Ama şimdi ortalığı karıştırmanın bir alemi yok"

KISA VADEDE SORUNLAR VAR
Ecevit, ekonomideki gidişatla ilgili sorulari ise şöyle yanıtladı: "Ekonominin gidişatı orta vadede iyi de kısa vadede sıkıntılar devam ediyor. Dolardaki yükselişi önleyebilmek son derece önemli. Umarım bu konuda olumlu sonuçlar alınır. Biz öncelikle üreten sektörün canlandırılması için çözümler arıyoruz."

Hacı Bektaş-i Veli Kültür Merkezi'nin açılışını yapan Ecevit, Başbakan olarak Aleviler'e verdiği iki sözü tutmanın gururunu yaşadığını söyledi. Ecevit, "Hacıbektaş İlçesi'ne ve Alevilere bugüne kadar layık oldukları hizmeti getiremedik. Ama böyle bir kültür merkezi açmaktan, şimdi gurur duyuyoruz. Benim Başbakan olunca iki sözüm vardı. Birincisi Hacı Bektaş-ı Veli'yi tanıtabilmek için gerekli çalışmaları yapmak, ikincisi de ona layık bir kültür merkezi açmak. Biz sözümüzü tuttuk" diye konuştu. Ecevit, gazetecilerin "Alevilerin asimilasyonunu hedefleyen din dersleri ne zaman kaldırılacak?" sorusuna ise sinirlendi ve "Ne demek Alevilerin asimilasyonu? Ben bu tabiri anlayamıyorum. Neyin asimilasyonu?" diye tepki gösterdi.

AK PARTİYİ SIKIŞTIRMAYALIM
Ecevit, AK Parti'yle ilgili sorular üzerine "Daha yeni kuruldu. Şimdiden kuşku yaratmak istemiyorum" dedi. Yeni partinin nasıl davranacağını merakla beklediğini belirten Ecevit, "Fakat kendilerini çok fazla sıkıştırmak hakkımız değil. Ampulü benimsediklerine göre aydınlatmayı kendiliklerinden kabul ediyorlar demektir" dedi.

Sezer'le ilgili şikayet yok
Başbakan Bülent Ecevit, DSP'li bakanların Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendisine yakın isimleri Anayasa Mahkemesi'ne atayarak "kadrolaştığı" yönünde şikayetleri olduğu haberlerini yalanladı.

Açılış ve törenlere katılmak için Hacıbektaş'a giden Ecevit, karayolu ile yolculuğu sırasında gazetecilerin soruları üzerine bu konuya açıklık getirdi. Ecevit, önceki gün DSP'li bakanlarla yaptığı toplantıda, böyle bir konunun gündeme gelmediğini belirtti. Ecevit, "Manşetlerde yer alan haberler bizim görüşümüzü yansıtmamaktadır. DSP'de böyle bir görüş yoktur, Bu bir bakan arkadışımızın münferit görüşü olabilir. Görüşmede de böyle bir konu gündeme gelmemiştir" dedi.

Erhan SEVEN

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır