kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


250 ton yakıt sokağa saçıldı
Samandıra'da Türk Telekom'un kablo hatlarını döşemek için çalışan 4 işçi, TSK Samandıra Kışlası'na gelen NATO Petrol Boru Hattı'nı deldi. Boru hattının patlamasıyla yaklaşık 250 ton uçak yakıtı Samandıra caddelerine yayıldı. Olası bir patlamaya karşı Samandıra Belediyesi'ne bağlı iki itfaiye aracı ve jandarma seferber olurken, cadde ve yollara dağılan uçak yakıtının daha geniş bir alana yayılmaması için çukurlar açıldı. Yılmaz İnşaat firmasının 4 görevlisinin yaptığı bilinçsiz kazı, faciaya davetiye çıkartırken, NATO'yu da milyon dolarlık zarara uğrattı.

Kaan ÖZBEK - Bülent AYDOĞDU

Boğaz Köprüsü'nde bir intihar daha
Boğaziçi Köprüsü'ne dün bir intihar olayı daha yaşandı. Saat 19.00 sıralarında Anadolu yakasından görevli polislere görünmeden yaya olarak köprüye çıkmayı başaran 25 yaşındaki Yavuz Çetin, köprünün ortasına kadar koştu ve daha sonra kendini denize attı. Çetin'in ceseti, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunarak denizden çıkartıldı. Boğaziçi Köprüsü'nde en son geçen hafta Karadeniz'e boru döşeyecek Saipem 7000 isimli geminin geçişi sırasında üniversite öğrencisi Gürkan Tatlıağaç intihar etmişti.

Mustafa KAYA

İstanbul DGM'den işadamı Cankurtaran'a 'takipsizlik'
İşadamı Mehmet Emin Cankurtaran hakkında "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmaktan" soruşturma yürüten İstanbul DGM, "takipsizlik" kararı verdi. Naylon fatura ve hayali ihracat soruşturmasında Cankurtaran dışındaki 32 sanık hakkında da "görevsizlik" kararı verildi.

Rus elçi, Ermeni katliamı kanıtlarını görünce kızdı
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Alexandr Lebedev, doğu illerine yaptığı gezi sırasında Erzurum Müzesi'ni de ziyaret etti. Büyükelçi Lebedev, yanlışlıkla Ermeniler'in katlettiği Türkler'e ait kalıntıların bulunduğu bölüme girince kızıp, müzeyi terk etti.

Kocaeli Derince'de iki tren çarpıştı, 23 yolcu yaralandı
Kocaeli'nin Derince ilçesinde dün akşam sinyalizasyon hatası nedeniyle iki tren çarpıştı. Adapazarı Ekspresi ile Güney Ekpresi'nin çarpışmasıyla meydana gelen kazada 23 kişi yaralandı. SSK Kocaeli ve İzmit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazayı değerlendiren yetkililer, facianın eşiğinden dönüldüğünü kaydetti.

"Alo Mafya" hattına ihbar yağıyor
1999 yılı başında faaliyete geçen ''Alo Mafya'' hattına, 10 Ağustos 2001 tarihine kadar yaklaşık 15 bin telefon ihbarı geldi. (0212) 636 17 34 numaralı telefona yapılan bu ihbarlardan, 1999 yılında 459'u, geçen yıl 518'i, bu yılın ilk 8 aylık bölümünde de 508'i organize suç örgütleriyle ilgili çıktı. ''Alo Mafya'' hattının çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadelede İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çok büyük destek sağladığı vurgulanırken, bu yıl yapılan ihbarlardan sadece 200'ünün, Matild Manukyan'ın ölümünden sonra yerine geçen oğlu Kerope Çilingir'in de aralarında bulunduğu 51 kişinin gözaltına alındığı oluşumla ilgili olduğu bildirildi. Telefon hattına kurulduğu günden itibaren günde ortalama 15-20 ihbar geliyor.

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır