kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sanal dünya, yalanmış


37 yaşındaki İ.G. cebindeki tüm parayı internet cafelere yatırdı. Petrolcü, partili, mühendis, asker, sayısız erkekle tanıştı. Film gibi olaylar yaşadı ama sonunda hep hüsrana uğradı. 'Bir daha internete girmeyeceğim' diyor
İ.G. 1964 doğumlu... Hiç evlenmedi. İnsanlarla dost olmayı, kendini geliştirmeyi seven bir kadın. Olabildiğince çok okuyor, gündemden kopmamaya çalışıyor. İnternetle haşır neşir olmayı seviyor. Favori chat mekanı 'Edebiyat odası'. Onlarca arkadaş edinmiş bu odada; 'Belki hayat arkadaşıma da rastlarım' umudu düşmüş yüreğine. O umutla yemeğe çıkmış, sinemaya, tiyatroya gitmiş chat odasında tanıştığı sayısız insanla...

Sonra internet dostlukları ile ilgili düşünceleri değişmiş... "Belki hayat arkadaşımı da bu ortamda bulurum diyordum. Bir derya gibi düşündüm sanal alemi. Mutluluğun anahtarı orada sandım. Nereden bilirdim bu kadar büyük hayal kırıklıklarının beni beklediğini" diyor.

ARTIK İNTERNET YOK!
İ.G. tam üç yıldan bu yana aralıksız kullandığı chat ortamını çok iyi bildiğini iddia ediyor: "Artık 'nick'lerden, verilmeyen telefonlardan, chat'leşme saatlerinden, sorulan sorulardan kimin kim olduğunu, ne niyetle chat'e girdiğini anlıyorum" diyor ve aldığı bir kararı açıklıyor: "Bu yalan dünyada daha fazla yer almak istemiyorum. Artık internete girmeyeceğim."

Ve sanal alemde tanıştığı yüzlerce kişiden iz bırakanları anlatırken "Hepsi ayrı bir hikaye. Tüm yaşadıklarımı senaryo haline getiriyorum. İstiyorum ki herkes bilsin" diyor. Yaşamında iz bırakanlar arasında her meslekten erkek var. Bir binbaşı, bir dalgıç, bir kameraman, bir partinin yönetim kurulu üyesi, inşaat mühendisi, petrolcü.... Her birinin hikayesini dün yaşamış gibi anlatıyor.

VE İLK SANAL RANDEVU..
İ.G. chat'le bir iş çıkışında tanışmış. Evinin yakınındaki bir internet cafenin önünden geçerken dizginleyemediği bir merak içeri çekivermiş onu. Cafeyi işleten gençten, bilgisayar kullanmayı öğrendikten sonra heyecanla klavyenin tuşlarına basmaya başlamış: "O günden sonra yaşamımın en büyük parçası haline geldi internet sohbetleri. Öylesine kapılmıştım ki cebimdeki son 500 bin lirayı bile bir saat daha chat yapabilmek için harcıyordum."

Ve bir gün ilk sanal arkadaşı 'Real 40 M' yanıt vermiş ona. Tam üç hafta yazışmışlar. Karşılıklı şiirler göndermişler birbirlerine. İ.G. "Buluşmalarımız o denli heyecanlı ki ben yazacaklarımı önceden planlıyorum. Sanki gerçek bir randevuya gider gibi gidiyorum internet cafeye" diyor. Karşılıklı ev telefonları verilince onca uğraşın boşa gitmediği anlaşılmış. Bu, tarafların evli olmadığının işareti. En azından bu konuda yalan yok. Sonrasını İ.G. anlatıyor:

VEDA BİLE ETMEDEN GİTTİ
"Telefonların verilmesinin ardından sanki daha ciddileşti olay. Üç ay sonra randevulaştık. Divan Pub'tı buluşma yerimiz. Gittiğimde onu beni beklerken buldum. Kısa bir 'merhaba'nın ardından birbirimizi incelemeye başladık. Hoşlanmıştım ondan. O da 'Seni beğendim' dedi. Her şeyi anlattık birbirimize. Kısa bir süre sonra espriler yapmaya bile başladık. Sonra beni evime bıraktı."

Ardından ikinci, üçüncü buluşmuşlar gelmiş. Bir gün, 'Real 40 M' telefonlara çıkmaz olmuş. Tartışma, tatsızlık olmadan hem de... Veda bile etmeden... İ.G. neden terkedildiğini hâlâ bilmiyor.

KABAYDI, BİR KALEMDE SİLDİ
'İzmir 31 M'le yazışmaya başladılar sonra... Yalnızdı ikisi de. Birbirlerinden hiçbir şey saklamaz oldular; sorunları, aileleri, hiçbir şeyi... Ta ki ilk buluşmaya kadar. İ.G. boylu poslu, güzel bir kadındı. 'İzmir 31 M' ise minyon tipli, kısa boylu, gösterişsiz, silik bir tipti. Komplekslerini daha ilk dakikalarda ortaya koydu. Tüm nezaket kurallarını bir yana atıp İ.G.'ye "Ellerin ne kadar büyük" dedi. Büyü bozulmuştu. O saniye sildi bu kaba İzmirli'yi kafasından. Ve tüm bunlar İ.G'nin üç yılda yaşadıklarının yalnızca küçük bir bölümü....

TELEFONDA TACİZ

'Sahip M' sapık çıktı
Bir gün internetteki çağrısına aldığı bir yanıt İ.G.'yi bir kez daha umutlandırdı. Yalnızlığını paylaşacak kişi, emekli bir astsubay olan 'Sahip M' idi. Eşinden ayrılmıştı. O, eşiyle yaşadığı kötü anıları anlatırken gözleri dolmuştu İ.G.'nin. Birkaç gün sonra buluştular. Karşılaştıklarında ikisi de birbirini beğendi. 'Sahip M', İ.G.'yi iltifatlara boğuyor, 'Sen benim aradığım kadınsın' diyordu; birkaç buluşmadan sonra İ.G.'ye evlenme teklif etti. İ.G. ise zaman istiyordu.

SESİNİ YÜKSELTMİŞTİ
Bir gece telefonu çaldı. Arayan 'Sahip M' idi. Şaşırdı. 'Üzerinde ne var?' diye soran 'Sahip M'in nefesi giderek sıklaşıyordu. 'Ellerini bedeninde gezdir' diye devam etti hızlı hızlı soluyarak. O zaman anladı İ.G. başına geleni; sertçe çıkıştı: "Ben böyle şeylerden hoşlanmam. Lütfen yarın ara" dedi. 'Sahip M' delirdi birden; istediklerini yapması gerektiğini, bunun yaşamlarına renk katacağını, eğer o istemezse başka kadın bulabileceğini haykırdı. İ.G. ise korkuyla kapattı telefonu.

Aşkını chat'te bulan da var!
Manisalı Nigar ile Hintli Hiva, 1 yıl önce internette tanıştı. Sürekli chat'leşen, birbirlerine fotoğraflarını yollayan iki genç, önceki gün Manisa'da evlendi

Manİsa'da bir yıldır internette arkadaşlık yapan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce öğretmenliği son sınıf öğrencisi Nigar Temiz (22) ile Amerika'da çalışan Hindistanlı Bilgisayar Mühendisi Hiva Vakalopudi (29) aşkı, nikah masasında noktalandı. Sanal alemde mutluluğu yakalayan Nigar Temiz, eşiyle tanışmasını şu sözlerle anlattı:

İNGİLİZCE'NİN FAYDASI
"Haftada üç ya da dört gün oturduğumuz apartmanın alt katında bulunan internet cafeye gidiyordum. İnternetten çeşitli ülkelerden insanlarla sohbet ediyordum. Amacım hem İngilizcemi geliştirmek, hem de yeni insanlar tanımaktı. Bu sohbetlerden birinde Hindistanlı Hiva ile karşılaştım. Daha sonra bir yıl elektronik posta ile yazıştık. Birbirimize fotoğraflarımızı gönderdik. Birbirimize, yolladığımız resimlerle aşık olduk ve evlenme kararı aldık. Hiva buraya gelip, ailemle tanıştı. Mutlu olacağımı düşünüyorum" dedi.

'BU BİR KADER'
Bir Türk kızı ile evleneceğinin hem de internette tanışacağının hiç aklına gelmediğini söyleyen damat Havi Vakalopudu, "Bu bir kader, Nigar'ı gördükten sonra daha da sevdim. Şimdilik Amerika'da yaşayacağız. Ancak gerekirse, Türkiye'de de yaşarız. Burası çok güzel bir ülke" diye konuştu. Düğünün ertesi günü Hindastan'a uçan çift, burada Hint usullerine göre yapılacak ikinci bir düğünden sonra, Amerika'ya yerleşecek

Kızlarını Hindistan'a gelin veren Nevriye ile Orhan Temiz ise, "Önemli olan onların mutluluğu. Sağlıklı olsunlar. Mutlu olsunlar. İyi haberlerini alalım bize yeter. Onlar da kendi hayatlarını yaşayacaklar. Aslında kapının arkası bile gurbettir. Kızımızı özleyeceğiz " dedi.

Ferhat AYDİL

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır