kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Üçü de yalancı çıktı


1- Gasp süsü vermek için kendini dövdürdü
36 milyar lirayı zimmetine geçiren Erhan Özdemir adlı uyanık muhasebeci ile onu mahsustan (!) döven arkadaşları gözaltında

Çalıştığı şirketin banka hesabından 36 milyar lira çeken ve daha sonra polise başvurup gasp edildiğini öne süren muhasebecinin foyası çabuk ortaya çıktı. Karaköy'deki Deniz Kılavuzculuk A.Ş'de çalışan Erhan Özdemir, iki gün önce perişan bir vaziyette Alman Hastanesi'ne geldi. Hastane polisine "Tanımadığım kişiler beni dövüp şirketin 36 milyar lirasını aldı" diyen Özdemir, daha sonra ifadesine başvurulmak üzere Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü. Çelişkili ifade veren Özdemir, sonunda her şeyi itiraf etmek zorunda kaldı. Genç muhasebeci şunları söyledi:

"Olay günü şirketin hesaplarının bulunduğu banka şubesinden 36 milyar lira çektim. Daha sonra arkadaşlarım Necmettin Şahin, Yakup Peçe, Ali Peçe, Ahmet Kaan ile buluştum. Necmettin parayı alıp gittikten sonra diğerleriyle Beyoğlu'ndaki Barbara Bar'a gittik. Hazırladığımız plan gereği gasp edilmiş görüntüsü vermek için arkadaşlar beni dövmeye başladı. Burada biraz dayak yedikten sonra onlardan ayrılıp hastaneye gittim."

Bunun üzerine polis, Yakup Peçe, Necmettin Şahin ve Ahmet Kaan'ı gözaltına aldı. Olaya üç kişinin daha adının karıştığı ve çalınan paranın sadece 1.5 milyar lirasının ele geçirildiği belirtildi.

2- Altınları sevgilisine verdi, "soyuldum" dedi
Suçunu itiraf eden 17 yaşındaki F.Ü. ile birlikte olayı planlayan sevgilisi gözaltına alındı

İzmir'in Gaziemir ileçinde soyulduğunu öne süren F.Ü adlı genç kızın da yalan söylediği ortaya çıktı. Ailesine satıcı kılığında eve gelen kişilerin altınları zorla aldığını söyleyen F.Ü, emniyette başından geçenleri (!) şöyle anlattı:

"Pazarlamacı kılığında kapıya geldiler. Onlara kapıyı açmadım. Bunun üzerine (Hiç olmazsa birer bardak su verin) diyerek ısrar ettiler. Kapıyı su vermek için araladığım sırada zorla içeriye girdiler ve boğazıma bıçak dayadılar. Sonra da evdeki 3 altın bilezik, altın saat ve altın takı setini alarak kaçtılar."

Ancak genç kızın ifadelerindeki çelişkiden kuşkulanan polis, soruşturmayı derinleştirdi. Köşeye sıkışan F.Ü, sonunda her şeyi itiraf etti. Sevgilisinin zor durumda olduğunu belirten genç kız "Ona yardım etmek istedim. Borcu vardı. Annemlerden de para alamadım. Ben de altınları alıp, hırsızların çaldığını söyledim. Sonra da erkek arkadaşıma verecektim" dedi. F.Ü'nün ifadesi üzerine sevgilisi Armağan Aydın Öztürk de gözaltına alındı.

3- 422 milyon telefon faturası geldi, fidye masalı uydurdu
İzmir'in Gaziemir ilçesinde ablasının kaçırıldığını öne süren 15 yaşındaki B.A'nın da yalan söylediği ortaya çıktı. Önceki gün ablası M.A (17) ile markete alışverişe giden B.A, kısa bir süre sonra tek başına eve döndü. Genç kız, anne ve babasına Yarbay Refik Cesur Caddesi'nde ablasının Hüseyin Ataseven adlı bir kişi tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldığını söyledi. Emniyet müdürlüğüne götürülen B.A şöyle ifade verdi:

"Adam 500 milyon lira fidye istedi. Parayı benim götürmem gerekiyormuş. Ben götürüp vermezsem babamın başına çok işler geleceğini söyledi."

Ancak yalan söylediği her halinden belli olan genç kız daha sonra gerçeği açıkladı. Ablasının telefonla çok konuştuğunu belirten B.A "Geçen ay 38 milyon, bu ayda 422 milyon lira cep telefonu faturası geldi. Ablam bu faturaları ödeyebilmek için bu kaçırılma senaryosunu hazırladı. Ben de yardım ettim. Ablam şu anda arkadaşlarının yanında bulunuyor"dedi. B.A ve ablası M.A "Resmi makamları yanıltmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

Mustafa HEPEKİZ - Mustafa ŞEKEROĞLU

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır