kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yavrumu kurtaramadım


Şengül Baz, ne yaptıysa yaptı, kızını renkli bir hayat uğruna evden kaçmaktan alıkoyamadı. İşinden ayrıldı şehir değiştirdi ama kızının kaderini değiştiremedi
Mersin'de bir otel odasında vurularak öldürülen 15 yaşındaki Kübra Özeri'nin hazin sonunun ardından, kızını bataklıktan kurtarmak isteyen ancak tüm çabasına rağmen başaramayan bir annenin dramı çıktı. Parçalanmış bir ailenin tek ve sorunlu çocuğu Kübra'nın problemleri, babasından ayrılan annesiyle birlikte yaşamaya başlayınca daha da arttı.

BABA HASRETİ BİTMEDİ
Ortaokulu bitirdikten sonra annesinin tüm ısrarına rağmen okumadı. Hep hayalini kurduğu renkli dünyanın peşinde koşarken adım adım uçuruma sürüklendi. Onu kurtarmak isteyen annesi ise yazık ki başarılı olamadı.

Annesi ve babası ayrıldığında Kübra henüz 5 yaşındaydı. Mahkeme, Kübra'yı annesine vermişti. Bu olaydan sonra Kübra babasıyla neredeyse hiç görüşmedi. Babasının eksikliğini yaşamı boyunca hissetti. Anne Şengül Baz ise kızına sımsıkı sarıldı. Yaşamını ona adadı.

KENDİNİ KIZINA ADADI
Kızının okuyup iyi bir yaşam sürmesini istiyordu. Kendisi çok çekmişti. Kızının da başına aynı şeyler gelmemesi için herşeyini feda edebilirdi. İlkokulu bitiren Kübra ortaokulda 'teklemeye' başladı. Dersleri kötüydü ve zaman zaman okulu asıyordu. "Arkadaşımdayım" deyip bazı geceler eve gelmiyordu. Zavallı anne üzülüyor, zaman zaman da sert tavır takınıyordu. Kübra her geçen gün evden biraz daha kopuyordu. Bir gün 'Alışverişe gidiyorum' diye evden çıktı. Tam 13 gün kendisinden haber alınamadı.

SÜREKLİ EVDEN KAÇTI
O günlerde medyada satanistlerle ilgili haberler sıkça yer alıyordu. Şengül Baz, kızının çabuk bulunabilmesi için "Satanist oldu" diyerek polise başvurdu. Tam 13 gün sonra Ankara'da bulunan kızını savcılıkta teslim alırken göz yaşlarını tutamıyordu.

Ancak Kübra'nın evden kaçması hiç bitmiyordu. Ya polis zoruyla ya da kendiliğinden günler sonra dönüyordu eve. Kaçmayacağına dair her seferinde sözler veren Kübra, yaşadığı hayattan sıkıldığını söyleyip renkli bir yaşam peşinde kayıplara karışıyordu. Bu kaçıp kovalamalar hep devam etti.

MERSİN'E TAŞINDILAR
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan anne Şengül Baz, kızının kötü arkadaşlar yüzünden bu hale geldiğini düşünüyordu. Çareyi Mersin'den Kahramanmaraş'a taşınmakta buldu. Bunun için yıllarca çalıştığı Orman Bölge Müdürlüğü'nden istifa edip, Kahramanmaraş Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Kızını kötü çevreden çekip çıkardığını sanıyordu.

'DENİZE GİDİYORUZ!'
Ancak bir gün Kübra, "Anne arkadaşlarım çağırıyor. Denize gireceğiz" deyip izin istedi. Üzerine titrediği kızının ölüme gittiğinden habersiz "izin vermezsem yine evden kaçar" diye düşünüp izin verdi.

Henüz 15 yaşında olan kızının otel odasında 32 yaşındaki bir adam tarafından kurşunlanarak öldürüldüğü haberini aldığında ise dizlerinin bağı çözüldü, nefesi boğazında düğümlendi konuşamadı; hatta ağlayamadı bile.

VE BEKLENEN SON...
Kızını önceki gün Mersin'de toprağa verirken, uzun süredir tuttuğu gözyaşlarına hakim olamadı acılı anne. Üstelik Kübra'nın babası bu son yolculukta bile gelmemişti kızına. Anne, ise 'Yavrumu kurtaramadım' diye ağlıyordu: 'Onu kurtarmak için çok çırpındım. Polise, savcıya herkese başvurdum. Mesleğimden istifa edip Mersin'den Maraş'a gittim.

Son olayda Mersin'e kız arkadaşlarıyla birlikte tatile gideceğini söyledi. Karşı çıktım ama 'Bana nasıl karışırsın, ben arkadaşlarımla tatil yapacağım' diye isyan etti. Yine kaçar diye zorlamadım. Kız arkadaşlarıyla da konuştum, gönderdim. 3-4 arkadaştılar. Aradan 2 gün geçti geçmedi, ölmdüğünü haber aldım. Yazık oldu yavruma."

Şevket ÇOŞKUN-Selçuk YILDIZ

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır