kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dünya onları konuşuyor


Çektikleri susuzluğun canlarına tak etmesi üzerine kocalarını seks yapmayarak protesto eden kadınların eylemi dünya basınında...
Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Sırt Köyü'ndeki kadınların yeterli su şebekesi olmaması nedeniyle senelerce sırtlarında su taşımaya artık dayanamayarak yataklarını kocaları ile ayırmaları önceki gün kamuoyunun gündemine gelmişti. Kocaları için "Onlar erkekliklerini yapıp köye su getirsinler, biz de seks görevimize son verelim" sözleri başta ABD olmak üzere birçok ülkenin yayın organında yer aldı. İşte bunlardan bazıları...

* CBS: "Yatak odasında grev"
İçme suyuna hasret Antalyalı köylüler susuzluğun faturasını kocalarına kesti. Çamaşırlarını bile yıkamayan kadınlar evlerinden temiz su akana kadar kocalarını seksten mahrum edecekler.

* ABC: "Suya kızdılar sekssiz bıraktılar"
Senelerdir çeşmelerden su taşıyan köylü kadınlar artık dayanacak güçleri kalmayınca hem kocaları ile seks yapmayacaklarını hem de yatak odalarını ayıracaklarını açıkladı. İslama göre seksten sonra banyo yapmak şart olduğundan temiz su bulamayan köylüler, kendilerine ızdırap çektiren kocalarını sekssiz bıraktı.

* BBC: "Türk kadınlarından etkili protesto"
Su yoksa seks de yok... Türkiye'nin güneyinde oturan bir grup köylü kadının uygulamaya başladığı bu yöntem büyük ilgi çekti. Köylerine su gelmemesinin sorumlusu olarak kocalarını gören ve seks grevine başlayan köylü kadınların protestosu yakın zaman içinde diğer ülkelerdeki hemcinslerine örnek olabilir.

* Blick Gazetesi (İsviçre): "Susuzluk seksi bitirdi"
Antalya'nın Sırt Köyü'nün erkeklerinin inşaat konusundaki yeteneklerini bir an önce kanıtlayarak köyün su şebekesini tamir etmeleri gerekiyor yoksa eşleriyle ömürboyu seks yapamayacaklar.

SIRT KÖYÜ SUYA KAVUŞACAK
Manavgat'a bağlı Sırt Köyü kadınlarının 'eylemi' işe yaradı. Bir aydır yataklarına giremeyen köyün erkekleri Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz'a başvurdu. Köylüler Kaymakam Çapraz'a, 8 kilometrelik bir su borusu döşemenin sorunu çözeceğini söyledi. Bunun üzerine Kaymakam da durumu Köy Hizmetleri'ne bildirdi. Şimdi köylüler sabırsızlıkla, Köy Hizmetleri'nin etüt çalışmalarının bitmesini bekliyor. Köylerindeki su sorunun çözmek için yataklarını kocalarına kapatan Sırt Köyü kadınları ise, "Sesimizi en iyi şekilde duyurduğumuza inanıyoruz. Bundan sonrası erkeklere ve yetkilileri kaldı. Köye su gelene kadar eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuşuyor.

BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ
Dünyanın önde gelen ajanslarının ve basın kuruluşlarının da haber yaptığı Manavgatlı kadınların bu ilginç eylemi süre dursun, Sırt Köyü erkeklerinin başvurduğu Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz, sorunu çözebilmek için çaba sarf ediyor. Durumu Köy Hizmetleri'ne bildiren Kaymakam konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylüyor: 'Suyun köye getirilebilmesi için 8 kilometrelik bir boru hattı döşenmesi gerekiyor. Şu anda boruyu temin etmek için uğraşıyoruz. Köylüler de boruyu döşeyeceklerini söyledi. Erkeklerin sorununu çözmek istiyoruz."

'BORULARI BİZ DÖŞERİZ'
Sırt Köyü erkekleri, görüştükleri Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz'ın sorunu boru döşeyerek çözme önerisine çok sevindi. Kaymakamı ayakta alkışlayan köylüler, boruların sağlanması halinde gece gündüz çalışacaklarını söylüyor. "Yeter ki boruyu versinler.

8 kilometreyi kısa zamanda kazıp boruları döşeriz."

Kamil ATALAY

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır